Εκλογές με τον νου στην αποχή και… στις παραλίες

Ηρεμο κλίμα στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 22:20

Με φυσιολογικό και αναμενόμενο ενδιαφέρον, μέσα σε πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα, χωρίς υπερβολές και με αρκετή κουβέντα πριν και μετά την κάλπη, οι Ελασσονίτες, οι κάτοικοι του «απλωμένου» Δήμου Ελασσόνας και πολλοί ετεροδημότες προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν για νέα κυβέρνηση στη χώρα και για τους εκπροσώπους τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Η χθεσινή Κυριακή των βουλευτικών εκλογών στην Ελασσόνα είχε τη δική της «εικόνα» με κινητικότητα και μετακινήσεις ψηφοφόρων και πολυκοσμία, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Κάποιες ώρες της μέρας, μιας ιδιαίτερα καυτής μέρας, θύμιζαν παλαιότερες εποχές, με πολύ κόσμο έξω από τα εκλογικά τμήματα, στα «στέκια» και στις πλατείες και με καθαρά καλοκαιρινό καιρό, που «ξυπνούσε» διαθέσεις για εξορμήσεις και εκδρομές στις κοντινές παραλίες.  

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του μεγάλου Δήμου Ελασσόνας προσήλθαν στις κάλπες κανονικά στα εκλογικά τμήματα, ενώ για μια ακόμα εκλογική διαδικασία παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μικρής προσέλευσης μελών εφορευτικών επιτροπών. Δυστυχώς το όλο πρόβλημα κατάντησε πια γραφικό, με τις ελλείψεις να καλύπτονται εκ των ενόντων από τα αναπληρωματικά μέλη ή από εθελοντές και τα όποια μικροπροβλήματα ξεπεράστηκαν με καλή πίστη με τη συνεργασία των δικαστικών αντιπροσώπων. Γενικότερα η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

«Στο πόδι» και οι υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος με συνεχή φροντίδα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και χθες τις μεσημβρινές ώρες, αρκετός κόσμος σε ταβέρνες, καφέ, τσιπουράδικα. Οι περισσότεροι συζητούσαν για το θέμα της ημέρας, τις εκλογές, με αρκετή κουβέντα για το πού θα κυμανθεί το τελικό ποσοστό της αποχής, με αυτοσχέδιες δημοσκοπήσεις των τελευταίων στιγμών και προγνωστικά, συνοδευόμενα και από αναλύσεις για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το μετεκλογικό «σκηνικό» και τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Κάποιοι, ίσως πιο «τοπικιστές», επικεντρώνονταν και στις σταυροδοσίες των υποψήφιων Ελασσονιτών βουλευτών και στην εκλογή τους ή μη στη Βουλή.

Τέλος, υπήρχαν και αρκετοί που λίγο πριν την ώρα της κάλπης έβγαζαν μια εικόνα «κούρασης», αμηχανίας και απάθειας, με αφορμή το εκλογικό «μπαράζ» του φετινού καλοκαιριού.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass