«Καταθέτουν στους αγώνες την ψήφο που έλαβαν»

Ικανοποίηση στο ΚΚΕ της Λάρισας για την επίδοση του κόμματος

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 22:06

Ικανοποίηση επικρατούσε χθες το βράδυ στις τάξεις του ΚΚΕ της Λάρισας, για την εκλογική σταθερότητα που επέδειξε το κόμμα μαχόμενο σε συνθήκες ακραίας πόλωσης.

Με τον νου τους ήδη στην επόμενη μέρα και στους αγώνες, όπου «το ΚΚΕ καταθέτει την ψήφο που έλαβε, για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν».

Το ΚΚΕ της Λάρισας συνέχισε την παράδοση να εμφανίζει τοπικά υψηλότερο ποσοστό από το πανελλαδικό, αυτή τη φορά ήταν στα επίπεδα του 1% επιπλέον, στο 6,35% έναντι 5,35%. Το γεγονός ότι διατηρεί τη βουλευτική έδρα στον νομό θεωρείται επίσης σημαντικό. Εκλέγεται ξανά, όπως αναμενόταν, ο Γ. Λαμπρούλης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν από το ΚΚΕ της Λάρισας «στους νέους ανθρώπους που για πρώτη φορά στήριξαν το ψηφοδέλτιό του, είτε γιατί ψήφιζαν πρώτη φορά, είτε διότι υποστήριζαν παλιότερα άλλους πολιτικούς χώρους», εκτιμώντας ότι συνεχίστηκε η συμπόρευση που υπήρξε και στις ευρωεκλογές.

Κύριο χαρακτηριστικό του εκλογικού αποτελέσματος θεωρούν στο ΚΚΕ «την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως την κυβερνητική εναλλαγή, χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού, αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης… Είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές, όπως είναι η ΝΔ. Η καπηλεία και η συκοφάντηση αριστερών σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστράτευσαν αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Επισημαίνοντας ότι «το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως "αριστερές"», διαβεβαιώνουν ότι «το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά μόνο των εργατικών - λαϊκών αναγκών, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων».

 

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass