Εξοπλίζονται Πυροσβεστική και Στρατός

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΑΠΟΚΤΟΥΝ 36 ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ 5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 22:12

Με περισσότερα μέσα θα δίνουν εφεξής τη μάχη της προστασίας από φυσικές καταστροφές οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας και Μονάδες της 1ης Στρατιάς, μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού να χρηματοδοτήσει μέσω ΕΣΠΑ την αγορά 36 συνολικά οχημάτων.

Πρόκειται για 22 υδροφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και για άλλα 14 μηχανήματα γεωτεχνικών κυρίως εργασιών (εκσκαφείς, φορτωτές κ.λπ.) τα οποία θα προμηθευτούν με βάση τις ανάγκες όπως τις ιεράρχησαν οι δύο φορείς, ενώ η αγορά των νέων οχημάτων θα χρηματοδοτηθεί με 5,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Με τον κ. Αγοραστό να σημειώνει στην «Ε» πως «η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών - αντιπλημμυρικών επεμβάσεων αλλά και η ενίσχυση των μέτρων περιορισμού και αποτροπής μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών εξαρτάται από την επάρκεια κατάλληλων, σύγχρονων και αξιόπιστων μέσων επέμβασης που να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα για τις ανάγκες της Περιφέρειας».

 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Αναλυτικότερα το πρώτο έργο αφορά σε 22 οχήματα «κατάλληλα για επεμβάσεις πρόληψης και καταστολής δασικών και λοιπών πυρκαγιών» με τα οποία οχήματα θα ενισχυθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα πρόκειται για: Επτά υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου 4Χ4, 500 λίτρων νερού, με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα. Οκτώ υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 4Χ4, 4.000 λίτρων νερού. Επτά βοηθητικά οχήματα - μεταφοράς προσωπικού, 4Χ4. Τα νέα οχήματα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,99 εκατ. ευρώ.

ΣΤΡΑΤΟΣ

Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια 14 μηχανημάτων έργων, που θα εδρεύουν σε Μονάδες της 1ης Στρατιάς στη Θεσσαλία και θα αξιοποιούνται «για την αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών».

Αναλυτικότερα πρόκειται για τα εξής μηχανήματα, γεωτεχνικών κυρίως εργασιών: Δύο ισοπεδωτές γαιών, 3 φορτωτές γαιών, 2 εκσκαφείς τάφρων, 2 φορτωτές-εκσκαφείς, 1 ανατρεπόμενο όχημα, 1 ρυμουλκό όχημα μεταφοράς μηχανημάτων, 1 πολυμηχάνημα μικρού μεγέθους (τύπου Bobcat), 1 εκσκαφέας - φορτωτής τάφρων και, 1 οδοστρωτήρας. Μηχανήματα προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΑ

«Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών - αντιπλημμυρικών επεμβάσεων αλλά και η ενίσχυση των μέτρων περιορισμού και αποτροπής μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών εξαρτάται από την επάρκεια κατάλληλων, σύγχρονων και αξιόπιστων μέσων επέμβασης που να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα για τις ανάγκες της Περιφέρειας» τονίζει στην «Ε» ο κ. Αγοραστός.

Προσθέτοντας ότι «ως Περιφέρεια Θεσσαλίας χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που διαθέτουμε για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Με σχέδιο και υπευθυνότητα εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας. Ένα πρόγραμμα με το οποίο συμβάλλουμε στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του στόλου αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού».

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ

Να διευκρινισθεί ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων αποτελεί ξεχωριστό έργο από αυτό της προμήθειας πυροσβεστικών οχημάτων και περιπολικών που θα προμηθευτούν οι τοπικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της αναβάθμισης του στόλου των οχημάτων.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass