«Οχι» του ΕΚΛ στην κατάργηση της αυτονομίας του ΣΕΠΕ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2019 15:07

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η κατάργηση της αυτονομίας του ΣΕΠΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακόμα ένα βήμα στη διαχρονικά δρομολογημένη, απ’ όλες τις κυβερνήσεις, απαξίωση του Οργανισμού, απελευθερώνοντας παραπέρα για την εργοδοτική ασυδοσία. Είναι ένα βήμα που δένει νύχι –κρέας με τη διάλυση των συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων  που έχουν επιβάλει και προωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αυτό εννοούν, πως θέλουν να αρθεί κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Να μπει στην άκρη δηλαδή κάθε είδους προστασία των εργαζομένων απέναντι στην ασύδοτη δράση των μονοπωλιακών ομίλων, της μεγαλοεργοδοσίας. Έτσι δεν αρκεί που το ΣΕΠΕ μένει εδώ και δεκαετίες αποψιλωμένο από προσωπικό και υποδομές, καθώς για να ολοκληρώσει έναν πλήρη έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις θα χρειαστεί 20 χρόνια. Επιδιώκεται αυτό ο μηχανισμός ελέγχου να αποδυναμωθεί κι άλλο, να καταστεί εντελώς ανενεργός στην πράξη.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτές τις μεθοδεύσεις. Θα υπερασπιστούμε αυτόν τον μηχανισμό ελέγχου, που επέβαλαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την απόφαση. Να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό και συνολικά η δυνατότητά του να ασκεί τον ρόλο για τον οποίο συγκροτήθηκε αυτός ο Οργανισμός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass