«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για «θερμό» φθινόπωρο, αλλά δεν θα τον ακολουθήσει ο κόσμος…»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 22:05

Για τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, το ταξίδι του στην Κύπρο, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο του και φυσικά για τις χθεσινές του επαφές στους στρατιωτικούς μηχανισμούς της Λάρισας, ενημέρωσε το γαλάζιο κομματικό ακροατήριο της Λάρισας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας.

Για την ολοένα αυξανόμενη τουρκική απειλή, καθώς «οι γείτονες μονίμως μιλούν για πόλεμο» ο ΥΠΕΘΑ διαβεβαίωσε τα στελέχη της ΝΟΔΕ πως «εμείς απλά ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Το έμψυχο δυναμικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι αξιόλογο και αποτελεί αποτρεπτική δύναμη εναντίον όλων όσοι επιβουλεύονται τα εδάφη μας. Οι επαφές μας με τις ΗΠΑ είναι συνεχείς. Γνωρίζουν κι αυτές ότι μπορούν να βασίζονται στην αξιόπιστη Ελλάδα».

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα για την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε ότι «όλοι οι υπουργοί έχουν ριχθεί με τα μούτρα στη δουλειά. Έγινε ένα καλό ξεκίνημα, γιατί υπήρχε έγκαιρη προετοιμασία. Ακούω την αντιπολίτευση να κατηγορεί το κυβερνητικό σχήμα ότι λειτουργεί ως Εταιρεία. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι καλή η κουβέντα και η θεωρία, αλλά η χώρα χρειάζεται επειγόντως λύσεις. Δεν θέλουμε ανοχή από τον κόσμο αλλά υπομονή για να υλοποιηθούν όλα όσα αποφασίσαμε. Μας κάνει εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνεται για το εκλογικό αποτέλεσμα και δεν καταλαβαίνει γιατί ο κόσμος τον έστειλε στην αντιπολίτευση. Γνωρίζουμε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρξει εκ μέρους του μια έντονη διαμαρτυρία και μια τακτική ισοπέδωσης των πάντων, αλλά θα εκπλαγεί δυσάρεστα, διότι ο κόσμος δεν θα τον ακολουθήσει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στον Πρωθυπουργό».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε δε για τον ευρύτερο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, φέροντας για παράδειγμα τη θεομηνία στην Χαλκιδική, όπου ο Στρατός κλήθηκε να συνεισφέρει σε πολλά επίπεδα στους πληγέντες. «Με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καιρό ειρήνης θα πρέπει να είναι μονίμως σε επιφυλακή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος τέλος στους παριστάμενους νεοεκλεγέντες δημάρχους Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο, Τεμπών Γ. Μανώλη, Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου και Τυρνάβου Ι. Κόκκουρα ανέφερε ότι «τις επόμενες ημέρες θα κληθούν στην πράξη να διοικήσουν τους δήμους τους, με βάση τη νέα κυβερνητική μεταρρύθμιση, η οποία εξασφαλίζει μεν κυβερνησιμότητα, αλλά αν οι ίδιοι εκτιμήσουν ότι υπάρχει χώρος για συνεργασίες, ας τις επιδιώξουν».

Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Προηγουμένως, καλωσορίζοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος ανέφερε πως «είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έρχεται στα γραφεία του κόμματος», ενώ υπενθύμισε ότι ως βουλευτής Καβάλας, που ήταν το προηγούμενο διάστημα, διατηρούσε στενές σχέσεις με τη λαρισινή κομματική οργάνωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και μια ειλικρινής φιλία με πολλά από τα παριστάμενα στελέχη της ΝΟΔΕ.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass