ΝΕΚΡΟΣ 49ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΒΟΛΟΥ

Μοτοσικλέτα «καρφώθηκε» σε προπορευόμενο Ι.Χ.

*«Προαιρετική» από πολλούς οδηγούς η τήρηση του ΚΟΚ σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2015 1:16
Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 48χρονος Τρικαλινός με συνεπιβάτη 30χρονο Λαρισαίο Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 48χρονος Τρικαλινός με συνεπιβάτη 30χρονο Λαρισαίο

Ο θανάσιμος τραυματισμός 49χρονου Τρικαλινού και ο ελαφρύς τραυματισμός 30χρονου Λαρισαίου σμηνία είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Είναι ο δεύτερος θάνατος μοτοσικλετιστή με διαφορά λίγων ημερών που καταγράφεται στην περιοχή, αφού μόλις προχθές κηδεύθηκε ο 23χρονος Λαρισαίος φοιτητής Μιχάλης Τριανταφύλλου.

Το χθεσινό δυστύχημα, σημειώθηκε στη 1.15 το μεσημέρι, στο 7ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου (στο ύψος της εταιρίας οδικής βοήθειας Express Service) όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 49χρονος Παναγιώτης Αλέξ. Τσιγραγούλας προσέκρουσε σε προπορευόμενο επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονη γυναίκα από την Ξάνθη.

Το αποτέλεσμα ήταν η μοτοσικλέτα να εκτραπεί της πορείας της και να τραυματισθεί θανάσιμα ο 49χρονος οδηγός της. Ευτυχώς ελαφρά τραυματίσθηκε ο συνεπιβάτης της μηχανής, ένας 30χρονος Λαρισαίος, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το νέο δυστύχημα – με δεδομένο ότι το επιβατικό αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα κινούνταν στο ίδιο ρεύμα προς Λάρισα - ερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας όπως ερευνάται και το αν οι δυο επιβαίνοντας στη μηχανή φορούσαν κράνος προστασίας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Την κατάσταση στους δρόμους και ειδικότερα, την… «προαιρετική» τήρηση του ΚΟΚ από μεγάλο αριθμό οδηγών, επιβεβαιώνει και χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στην οποία καταγράφονται τα αποτελέσματα στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων που έγιναν προχθές «για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων και μόνο από τους προχθεσινούς ελέγχους, συνελήφθησαν 21 Θεσσαλοί και 5 αλλοδαποί υπήκοοι για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ βεβαιώθηκαν και 469 παραβάσεις τροχαίας. Μεταξύ των οποίων 75 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 5 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 13 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 29 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 42 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 48 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 4 για ΚΤΕΟ κ.ά.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass