Συνεταιρισμός υπόδειγμα…

-ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – «ΥΔΡΩ ΝΕΣΥΘΕΡΜ» -ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2019 22:00

«Πνεύμα προόδου και εξωστρέφειας χαρακτηρίζει τον Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών Λάρισας – «ΥΔΡΩ ΝΕΣΥΘΕΡΜ», ο οποίος αντιστέκεται σθεναρά, μέσα σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον που παραμένει τοξικό…» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, χθες στο πλαίσιο της ημερίδας που οργάνωσε ο Συνεταιρισμός στο Εμπορικό Επιμελητήριο, για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή του.

«Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση…» τόνισε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, συγχαίροντας τα μέλη του Συνεταιρισμού που σε δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν όχι μόνο να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά του, αλλά και το δύσκολο εγχείρημα του συνεταιριστικού μοντέλου. Ο λαρισαϊκός συνεταιρισμός, με ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην τοπική οικονομία και όχι μόνο, με αφορμή τα 40 χρόνια του, μετέφερε χθες, το μήνυμα της συνέχειας μιας σταθερής πορείας, παρουσιάζοντας την ιστορία του και αυτά τα στοιχεία που τον κατατάσσουν στην κορυφή του κλάδου.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της ημερίδας, σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του «ΥΔΡΩ -ΝΕΣΥΘΕΡΜ», κ. Κων. Σαγώνας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οφείλω να σταθώ και να υπογραμμίσω ότι σήμερα συνεχίζει να υπάρχει συνεταιρισμός και να εξυπηρετεί υδραυλικούς και πολίτες, διότι, στις δύσκολες στιγμές της κρίσης και της ύφεσης της οικοδομικής δραστηριότητας, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν συνάδελφοι - υδραυλικοί που έβαλαν πλάτη, που προέταξαν το συλλογικό συμφέρον και όχι το ατομικό, που ενήργησαν με ανιδιοτέλεια και κράτησαν τον συνεταιρισμό ζωντανό. Δεν πήδηξαν από το καράβι, και σ’ αυτούς οφείλεται κατά πολύ αυτή η ανοιχτή εκδήλωση».

Ο κ. Σαγώνας επισήμανε παράλληλα πως: «Σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι των 40 ετών είμαστε μόνοι μας, καθώς η πολιτεία δεν ενισχύει αλλά κυρίως δεν έχει προστατεύσει τους συνεταιρισμούς, με συνέπεια να κυκλοφορούν στην αγορά αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας υλικά. Τι πρέπει να κάνει ο λοιπόν η Πολιτεία, σε αυτές τις συνθήκες του αθέμιτου ανταγωνισμού; Να δημιουργήσει ελεγκτικό μηχανισμό και κυρίως να εντείνει τους ελέγχους στα τελωνεία κ.λπ. ώστε να περιοριστεί η αθρόα εισαγωγή υλικών που δεν φέρουν προδιαγραφές και ελλοχεύουν κινδύνους. Να δώσει φορολογικά κίνητρα στους πολίτες όταν αυτοί αγοράζουν πιστοποιημένα υλικά - τα οποία πάντα έχουν νόμιμα παραστατικά και εγγύηση…».

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν επίσης, εκπρόσωποι του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Επίσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για την Περιβαλλοντική διάσταση της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης» από την Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, χημικό μηχανικό και για το «Νερό και Φωτιά: Ομόρροπα αντικρουόμενες δυνάμεις ανάπτυξης», από τον Δρ. Ιωάννη Ανυφαντή, ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό υπολογιστών MEng, MSc, PhD, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αθ. Αδαμόπουλο, στον εκπρόσωπο του ΤΕΕ κ. Αστ. Νάρη και σε εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ ειδική τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε

στους διατελέσαντες προέδρους και γενικούς διευθυντές του Συνεταιρισμού, για τη σημαντική προσφορά τους.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι πρώην πρόεδροι κ. Βασίλειος Αλεξόπουλος, Δημήτριος Κωνστάντος, Χαρίλαος Λαδιάς, Κων. Μπαλογιάννης, Γεώργιος Παπαρίζος, Αδάμ Σαρμανιώτης και Χρ. Καραμούτης καθώς και ο πρώην διευθυντής Λουκάς Ράμμος.

Εξάλλου, τιμητικές πλακέτες παραδόθηκαν και στις οικογένειες των πρώην προέδρων Αλεξ Αλεξίου και Κων. Κοτσαφίρα και στην οικογένεια του πρώην διευθυντή Κων. Κρικέλη.

Τέλος, βραβεύθηκαν προμηθευτές του Συνεταιρισμού.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass