«Γέμισαν» οι φυλακές ισοβίτες

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤ. ΠΑΥΛΟΥ * ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2019 22:13

«Είμαστε η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ισοβιτών, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης…» δήλωσε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Στέφανος Παύλου, αναφερόμενος στον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα, στο

πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας, που πραγματοποίησε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου Δικηγόρων. Τόσο ο κ. Παύλου, όσο και ο δεύτερος ομιλητής της ημερίδας, κ. Γεώργιος Δημήτραινας, επίκουρος καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλη της Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις του και έχουν απασχολήσει έντονα τον νομικό κόσμο, αλλά και την κοινή γνώμη.
Η παρουσίασή τους είχε τη μορφή «σκυταλοδρομίας παρατηρήσεων», όπως τη χαρακτήρισε ο καθηγητής κ. Παύλου, και διατήρησε αναλλοίωτο το ενδιαφέρον των δικηγόρων που κατέκλυσαν την αίθουσα, προκειμένου να ενημερωθούν για τους νέους Κώδικες Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, με το συγκεκριμένο θέμα, με στόχο την ενημέρωση των μελών του, από διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέτα Μπασδέκη και μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η διευθύνουσα του Εφετείου Λάρισας πρόεδρος Εφετών κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, η διευθύνων του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας κ. Π. Παπακώστας, εισαγγελείς, δικαστές και πλήθος δικηγόρων.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass