«Ούτε στη Λάρισα, ούτε πουθενά...»

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 15:16

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του ράπερ Παύλου Φύσσα που σκοτώθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, σαν χθες το 2013 αλλά και σ’ αυτή του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα και συμμετείχαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν φυλλάδια από αντιφασίστριες και αντιφασίστες που μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «Σε οποιαδήποτε περίοδο κι αν βρισκόμαστε θα αντιστεκόμαστε στον φασισμό όποια και αν είναι η μορφή του, θεσμική και κοινωνική (κράτος, φασιστικοί θύλακες).

Τα όπλα μας απέναντί του είναι η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση, οι συλλογικές διαδικασίες, ο αυτοκαθορισμός και η ισότητα ασχέτως φυλεκτικών και έμφυλων χαρακτηριστικών. Διώχνουμε τους φασίστες από τις γειτονιές μας, τους χώρους εργασίας και τους δημόσιους χώρους. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα μαχαίρι, καμία εκκένωση, καμία εμπρηστική επίθεση δεν μας φοβίζει, υπερασπιζόμαστε τις ζωές και τους χώρους μας». Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα κατά του φασισμού. Στη συγκέντρωση και την πορεία για τον Παύλο Φύσσα συμμετείχαν και μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει στην Κεντρική πλατεία Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
* Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου:
-18.30 Παιχνίδια του κόσμου (ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, για παιδιά και ενήλικες) από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.
-19.00 «Στο μυαλό είναι ο στόχος»: Εικαστικό δρώμενο από το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8».
-19.30 Συζήτηση με θέμα «Γυναικοκτονία: Η κατάληξη της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας». Συμμετέχουν: Ιωάννα Στεντούμη, δικηγόρος, Κική Σταματόγιαννη, μέλος της Ομάδας Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride, Δίκτυο Fight back club, 21.30 «Secret» performance από την OFF ART.
-22.00 Συναυλίες: Happens every time, Άψινθος, Renovatio, Moukliomos.
* Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου:
-18.00 Σεμινάριο από τα μέλη του δικτύου Fight back club για την αυτοάμυνα - αυτοπροστασία – αυτοεκτίμηση. Απευθύνεται σε όλους και όλες που βρίσκονται στο στόχαστρο της πατριαρχίας και της έμφυλης/σεξιστικής βίας.
-18.30 Παιχνίδια του κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.
-19.30 Συζήτηση με θέμα «Προσφυγικό: Τα τραγικά αποτελέσματα του δόγματος «της ασφάλειας» και των πολιτικών ελέγχου των συνόρων της ΕΕ». Συμμετέχουν: Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, Ηρώ Διώτη, εργαζόμενη στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, Πρωτοβουλία Αλβανών μεταναστών και αλληλέγγυων.
-22.00 Συναυλίες: Artifice, Lostre Community, Γλέντι με τραγούδια του Καφέ Αμάν: Γιάννης Παπαγεωργίου: Κιθάρα, Ναταλία Λαμπαδάκη: Τραγούδι, Βασίλης Ζιγκερίδης: Κανονάκι, Ιάκωβος Μωυσιάδης: Πολίτικο Λαούτο, Χαριτίνη Κώττη: Βιολί.
-Έκθεση έργων εικαστικών δημιουργών Λάρισας
-Εκθέσεις φωτογραφίας και κόμικς
-Βιβλιοπωλείο
-Θεματικά περίπτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass