Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2019 15:16

Στον Πρ. Παυλόπουλο σήμερα ο Κων. Αγοραστός

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, όπου στις 13:00 το μεσημέρι έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκλογοαπολογιστική στο συνδικάτο οικοδόμων στα Φάρσαλα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτέμβρη στις 10:00 το πρωί στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων εκλογοαπολογιστική συνέλευση και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Θα εκλεγεί επίσης εφορευτική επιτροπή και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων.

24ωρη απεργία αύριο της ΟΤΟΕ
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).
Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ ζητάει από την κυβέρνηση:
«- Να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.
- Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία.
- Να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους».

Ημέρα μνήμης για εθνικούς ευεργέτες
Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Αχιλλίου Λάρισας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».

Εγγραφές στον ΕΕΣ Λάρισας
Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι κατά την περίοδο 2019-20 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
1. Εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτικής.
2. Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.
3. Σχολή Δοκίμων Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών.
Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στα τηλέφωνα:
- Κοιν. Υπηρεσία 2410-532.250 (email socialservicelarissa@redcross.gr)
-(Νοσηλευτική) 2410-532.241 (nrseeslarisa@ yahoo.gr)
- Σώμα Σαμαρειτών 6948-445921 (16:00 -23:00) email larisa@samarites.gr (οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www. samarites.gr) και στα γραφεία του Τμήματος Μεγ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος).

Θύμα κλοπής 56χρονη...
Για κλοπή κοσμημάτων από οικία σε περιοχή των Σερρών κατηγορείται 41χρονη.
Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία έδρασε με συνεργό, αφαίρεσε από το σπίτι 56χρονης κοσμήματα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος.

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Γόννων

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γόννων και στη συνέχεια έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής. Ακολούθησε η κατανομή αξιωμάτων που έχει ως εξής: * Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος Μαρία Καρατόλιου, αντιπρόεδρος Χρυσάνθη Σίμου-Τριανταφύλλου, ταμίας Ευγενία Ιωαννίδου-Χριστοδούλου, γραμματέας Μαρία Τάσιου-Τσιαπλέ, μέλος Χρύσα Δήμου. *Στην Ελεγκτική Επιτροπή πρόεδρος εξελέγη η Παρασκευή Γιαννάκη-Κωστή, με μέλη τις Ελένη Τσουλούφα και Ιρένα Μοραβιέσκα-Δεδικούση. Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρατόλιου, τόνισε: «Συνεχίζουμε με νέα δύναμη, πολύ κέφι και όρεξη τη λειτουργία του συλλόγου μας, προγραμματίζοντας νέες δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την ψυχαγωγία αλλά και την ενημέρωση των μελών του συλλόγου και όχι μόνο σε θέματα κοινωνικού, ιατρικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γόννων δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό και είναι ένας φορέας υπόδειγμα τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών, μαζικότητας των μελών του με μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.

Πανηγυρίζει η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο

Θα προσφερθεί στους πιστούς το μύρο της Παναγίας

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Κυπάρισσο Λάρισας, σήμερα Δευτέρα 23 και αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: - Σήμερα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου πατρός Αχιλλίου. Θα ψάλει η χορωδία του Βυζαντινού και Δημοτικού Εργαστηρίου με πρωτοψάλτη τον κ. Θεοδόση Διαμάντη. Στο τέλος θα μοιραστούν οι παραδοσιακές Κυπαρισσόπιτες από τις γυναίκες του χωριού. - Αύριο Τρίτη και ώρα 8 π.μ.: Θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Στο τέλος της λειτουργίας θα προσφερθεί στους πιστούς το μύρο της Παναγίας.

Αποστάσεις της «Λαρισαίων Κοινόν» για το προσφυγικό

«Ρεσιτάλ υποκρισίας από τις δημοτικές παρατάξεις στο προσφυγικό» Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για το προσφυγικό, η παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «στο Δ.Σ. γίναμε μάρτυρες ενός ρεσιτάλ υποκρισίας από όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις». «Ενώ σύσσωμο το Δ.Σ. κατά την προηγούμενη θητεία του ψήφισε υπέρ της εγκατάστασης 400 «προσφύγων» σε διαμερίσματα της πόλης, σήμερα εκφράζουν ανησυχία κάποιοι από τους ψηφίσαντες για τον αριθμό και την καταγωγή των εγκατασταθέντων. Ενώ κανείς δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κουτσόχειρο, αλλά και για την παραβατική συμπεριφορά των «προσφύγων» επί δύο και πλέον χρόνια, τώρα μιλούν σχεδόν όλοι για προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά». «Στο φλέγον αυτό πρόβλημα δεν επιτρέπονται αμφισημίες, ιδεολογικές αγκυλώσεις και ημίμετρα. Επιβάλλεται να θέσουμε το δάκτυλο «επί τον τύπο των ήλων», να αντιμετωπίσουμε κατάματα το πρόβλημα και να δώσουμε ξεκάθαρες και μόνιμες λύσεις. Η παράταξή μας προσκαλεί και προτείνει στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις: Να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή (ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη) η οποία μέσα σε ορίζοντα διμήνου να ερευνήσει όλα τα σχετικά με το ζήτημα και να προτείνει συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και ο αυστηρός έλεγχος της λειτουργίας του hotspot και της M.K.O. που υλοποιεί το πρόγραμμα. Να υπάρξει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που να εκφράζει ξεκάθαρα, ενωτικά και δυναμικά ότι οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι δεν αντέχουν και δεν θα επιτρέψουν ούτε τη δημιουργία μιας νέας δομής σε γειτονικούς δήμους (π.χ. στο Κυψελοχώρι) ούτε την ανάπτυξη της υπάρχουσας στο Κουτσόχερο. Να καταργηθεί άμεσα το πρόγραμμα «Εστία» που προβλέπει την επιπλέον εγκατάσταση 350 (!) οικογενειών στην πόλη της Λάρισας».

 

Aγρυπνία στους Αγίους Θεοδώρους

Σήμερα Δευτέρα 23 προς Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, εις την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, στους Αγίους Θεοδώρους Νέας Πολιτείας, με ώρα έναρξης στις 21.00. Τον Ιερό Ναό εξυπηρετεί το υπ’ αριθμόν 10 Αστικό λεωφορείο (από Κέντρο)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass