Τίμησαν τους πεσόντες καταδρομείς στον Εμφύλιο

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2019 16:47

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων με επικεφαλής τον πρόεδρό της, συνταγματάρχη ε.α. Δημήτρη Γεωργάκη και πολυπληθής αντιπροσωπεία καταδρομέων από όλες τις Λέσχες της Ελλάδος, φίλων και συγγενών των πεσόντων καταδρομέων απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες καταδρομείς στο Τρίστρατο της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά.

Στο μνημείο πεσόντων καταδρομέων έγινε επιμνημόσυνη δέηση, ακλούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ ο κ. Γεωργάκης αντί ομιλίας ανέγνωσε την επιστολή του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη που είχε αποστείλει στις εφεδροπολεμικές οργανώσεις της Φλώρινας το 2005 για τα 56 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στις 30 Αυγούστου του 1949.

Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του ο κ. Γεωργάκης τόνισε -μεταξύ άλλων- πως «συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη νίκη του Ελληνικού Στρατού τον Αύγουστο του 1949. Βρισκόμαστε σ΄ έναν ιστορικό χώρο τιμής, εθνικής μνήμης και περισυλλογής. Ας υποκλιθούμε ευλαβικά, μπροστά στο σεπτό αυτό μνημείο, στην τιμημένη σημαία μας και στις ψυχές των αθάνατων νεκρών μας». Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «για όλους εκείνους, τους οποίους η ιστορία δικαίωσε πανηγυρικά, να εκφράσω το πικρό τους παράπονο, για τη διακριτική αλλά και ουσιαστική απουσία της πολιτείας από τις επετείους της θυσίας τους». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass