Το δημοτικό γήπεδο που έγινε αυθαιρέτως… πάρκινγκ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2019 22:06
Γεμάτο αυτοκίνητα και τη μέρα το πρώην γήπεδο μπάσκετ. Είναι και σκιερό το πάρκινγκ το καλοκαίρι Γεμάτο αυτοκίνητα και τη μέρα το πρώην γήπεδο μπάσκετ. Είναι και σκιερό το πάρκινγκ το καλοκαίρι

Δεκάδες Λαρισαίοι μπαίνουν σ΄ αυτό με τα αυτοκίνητά τους, ιδίως τα βράδια της εξόδου στα μαγαζιά του Φρουρίου. Αλλά και τα πρωινά, όταν θέλουν να σταθμεύσουν για να κάνουν τις δουλειές τους. Ελάχιστοι όμως στέκονται τυχεροί, το ξέρουν πολλοί πια το μυστικό και οι θέσεις πάρκινγκ είναι συνήθως κατειλημμένες.

Κάποια εποχή προ εικοσαετίας, ο Δήμος υποτίθεται ότι σχεδίαζε να κατασκευάσει πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ, ‘’κουφώνοντας’’ τον Λόφο του Φρουρίου από την πλευρά της οδού Γεωργιάδου. Το μεγαλόπνοο σχέδιο αποδείχθηκε ανεφάρμοστο, ωστόσο μάλλον έδωσε ιδέες στους ιδιοκτήτες μπαρ που λειτουργούσαν τότε επί της Γεωργιάδου. Κι έτσι το δημοτικό γήπεδο μπάσκετ που λειτουργούσε επί δεκαετίες στις υπώρειες του Λόφου, μετατράπηκε σε πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των θαμώνων. Μόνο τα βράδια στην αρχή, ύστερα καθιερώθηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η χρήση άλλαξε, προφανώς χωρίς κάποια απόφαση αρμόδιου οργάνου, το νέο καθεστώς επιβλήθηκε ατύπως. Μνημείο αυθαιρεσίας στο κέντρο της πόλης. Το περιφραγμένο γήπεδο απέκτησε πύλη εισόδου-εξόδου οχημάτων στο πλάι-και μόνο αν την απέκλειε ο Δήμος, κανείς δεν θα μπορούσε να μπει να παρκάρει. Σιγά-σιγά έφυγαν κι οι μπασκέτες που εμπόδιζαν τη διέλευση των οχημάτων, ο φωτισμός του γηπέδου επίσης αφαιρέθηκε. Κι όλοι βολεύτηκαν. Εκτός από τα παιδιά που δεν έχουν πού να παίξουν.

 

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass