Διάκριση της Λάρισας από την UNESCO

* ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» * ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 15:30
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων (Δημ. Δεληγιάννης και Σωτ. Βούλγαρης) με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων (Δημ. Δεληγιάννης και Σωτ. Βούλγαρης) με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε

Συντονίστρια πόλη του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO, σε διεθνές επίπεδο, για τη θεματική ενότητα Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες), ορίστηκε η πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο της 4ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν» (Learning Cities) που πραγματοποιείται στο Mendellin της Κολομβίας.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του προέδρου του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO David Atchoarena στο Forum των δημάρχων της Συνδιάσκεψης, η Λάρισα και η πόλη Yeonsu της Νότιας Κορέας επιλέχθηκαν ως συντονίστριες πόλεις του Παγκόσμιου Δικτύου των «Πόλεων που Μαθαίνουν» της Unesco για το πεδίο Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες). Τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσωπούν στη Συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Σωτ. Βούλγαρης.

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης ορίστηκαν 7 θεματικά πεδία και 15 συντονίστριες πόλεις από όλον τον κόσμο για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο με εκατοντάδες πόλεις που έχουν διακριθεί παγκοσμίως στις προσπάθειές τους για τη Διά Βίου Μάθηση, την καινοτομία και τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, δήλωσε για το γεγονός: «Η ανάδειξη της πόλης της Λάρισας, ως συντονίστρια πόλη, σε παγκόσμια επίπεδο από το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης της UNESCO για τη θεματική ενότητα «Εκπαίδευση Ενεργών Πολιτών» αποτελεί μια ακόμα ξεχωριστή διάκριση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουμε στην κατεύθυνση της «Πόλης που Μαθαίνει». Η Λάρισα τίθεται στην πρωτοπορία των πόλεων που μαθαίνουν, εξελίσσονται και αλλάζουν. Βασική μας αντίληψη είναι ότι πόλη είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι. Με αυτή την πυξίδα θα συνεχίσουμε. Παράλληλα, η απόφαση ορισμού της Λάρισας ως συντονίστρια πόλη (μαζί με την πόλη Yeonsu της Νότιας Κορέας) συμβάλλει, με ισχυρό τρόπο, στην εξωστρέφεια της πόλης μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass