Γιόρτασαν την Παναγία Γοργοϋπήκοο στην Αμπελιά

Για 8η συνεχΗ χρονιΑ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2019 20:37

Για 8η συνεχή χρονιά γιορτάστηκε η Παναγία Γοργοϋπήκοος στην Αμπελιά Φαρσάλων, μία εκδήλωση που εντάχθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από την ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, τους κατοίκους και τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών Αμπελιάς.


Η Παναγία μας, όπως είναι γνωστό, φέρει πολλά ονόματα, ένα από αυτά που της προσδίδουμε είναι και Γοργοϋπήκοος. Βυζαντινή προσωνυμία της Θεοτόκου, και σημαίνει «από ψηλά σπεύδουσα και ταχεία βοήθεια». Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στο χωριό Αμπελιά Φαρσάλων, έτσι ώστε να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να λάβουν την χάρης της. Το Σάββατο προηγήθηκε περιφορά της θαυματουργής εικόνας στο χωριό.
Μετά την κυριακάτικη λειτουργία, ακολούθησε στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά του Συλλόγου Ντόπιων «ο Ενιπέας» και του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ. Την εκδήλωση προλόγισε ο ιερέας του Ιερού Ναού π. Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν με την προσφορά τους στην εκδήλωση της Παναγίας Γοργοϋπήκοου στην Αμπελιά. Ακολούθησε διανομή φαγητού εκ του Ιερού Ναού, ενώ στη συνέχεια ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελιάς παρέθεσε διάφορα εδέσματα στους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός και η πρόεδρος του Δ.Σ. γυναικών Αμπελιάς Γεωργία Καραχάλια, ενώ επίσης παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζηπλή, Δέσποινα Συροπούλου, Νικ. Γκατζόγιας και Στ. Κουκουλιός, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Μπρόζος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ηλ. Ακρίβος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του τόπου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass