ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

«Διαβασμένοι» Θεσσαλονικείς οι κλέφτες του βενζινάδικου

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2019 1:04

Μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα και Λάρισα είναι, σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες της ληστείας – προ μηνός - και στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Νίκαιας με λεία αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ δραστών, μεταξύ των οποίων και Ρομά,  ενώ «ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμα μέλη της συμμορίας», όπως τονίσθηκε κατά την παρουσίαση εξιχνίασης της υπόθεσης.

Τέσσερις από αυτούς,  στις 3.30 τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου λήστεψαν βενζινάδικο που εδρεύει στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, λίγο πριν τη Νίκαια. Αφού κλείδωσαν τον υπάλληλο του πρατηρίου, οι «διαβασμένοι» ληστές ανέβηκαν στα γραφεία της επιχείρησης και  αφαίρεσαν το βάρους εκατοντάδων κιλών – παλαιού τύπου – χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Όταν τους καταδίωξαν αστυνομικοί της Λάρισας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο με το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο σε χωράφι στην Αναγέννηση, λίγο πριν τη διασταύρωση του Κιλελέρ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου. Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίσθηκε με το πρώτο φως της ημέρας, μαζί και το χρηματοκιβώτιο  που βρέθηκε άθικτο.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Όπως τονίσθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, οι 8 συλληφθέντες είναι «7 άντρες και 1 γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί.  Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν: Μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, 4 διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, 2 απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, 15  διαρρήξεις οικιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα και 4 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.

Από την εγκληματική της δράση η οργάνωση αποκόμισε χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 16.500 ευρώ.  Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο, στα οποία είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας για τον λόγο αυτό τέσσερα επιπλέον οχήματα».

ΠΡΑΤΗΡΙΟ

Οι τέσσερις ληστές είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή αφού επέλεξαν  να δράσουν παραβιάζοντας την πίσω γκαραζόπορτα του πρατηρίου υγρών καυσίμων καθώς η είσοδός του, στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, βρίσκεται από την πλευρά του πολυσύχναστου δρόμου προς τη Νίκαια.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε κατά την καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ., γνώριζαν τους πλευρικούς δρόμους της Νίκαιας που οδηγούν στο Εμπορικό Κέντρο, από όπου εκτιμάται ότι σκόπευαν να διαφύγουν μέσω ΠΑΘΕ, καθότι Θεσσαλονικείς. 

Περίπου έναν μήνα πριν, στις 3.30 τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου, οι τέσσερις ληστές φορώντας κουκούλες και γάντια μπήκαν στον χώρο του πρατηρίου «ξηλώνοντας» την γκαραζόπορτα και, κρατώντας λοστούς και κατσαβίδια απείλησαν τον 42χρονο υπάλληλο του πρατηρίου που βγήκε να ελέγξει τον θόρυβο.

 Οι «διαβασμένοι» ληστές, αφού κλείδωσαν σε δωμάτιο τον 42χρονο,   ανέβηκαν στον 1ο όροφο των γραφείων της επιχείρησης απ’ όπου και αφαίρεσαν το, παλαιού τύπου και βάρους εκατοντάδων κιλών, χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα, για να το μετακινήσουν το κύλησαν ουσιαστικά στις σκάλες   και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο.  Με τα δύο αυτοκίνητά τους, οι τέσσερις ληστές μέσω πλευρικών δρόμων βρέθηκαν στο Εμπορικό Κέντρο έξω από τη Νίκαια και εκεί ξεκίνησε η καταδίωξή τους από περιπολικά. 

Το πρώτο αυτοκίνητο των ληστών «χάθηκε» κινούμενο με κατεύθυνση προς Τρίκαλα. Το δεύτερο μέσω αγροτικών δρόμων κατέληξε στην οδό Κάρλας στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και από εκεί βγήκε στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου. 

Ενώ η καταδίωξη βρισκόταν σε εξέλιξη, οι ληστές με το αυτοκίνητό τους «ανέβηκαν» στη νέα εθνική  (ΠΑΘΕ) την οποία – για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν – εγκατέλειψαν αμέσως επιστρέφοντας στην Παλιά Εθνική Οδό για να «εξαφανισθούν» πριν το χωριό Αναγέννηση, λίγο πριν τη διασταύρωση του Κιλελέρ.

Την επομένη το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, αποδείχθηκε ότι οι δράστες είχαν εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε γειτονικό χωράφι ενώ μαζί του βρέθηκε άθικτο το χρηματοκιβώτιο και τα μετρητά. 

Β.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass