* ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ *ΤΑ 13 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανέλαβαν οι νέοι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 22:04
Ορκίστηκαν ενώπιον του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι δύο νέοι υποδιοικητές της Ορκίστηκαν ενώπιον του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι δύο νέοι υποδιοικητές της

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν χθες το πρωί οι νέοι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης και Σταύρος Παπαγεωργίου. Προηγουμένως, παρουσία του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη ορκίστηκαν να ασκούν τα καθήκοντά τους με σύνεση σύμφωνα με τους νόμους του Κράτους.


ΟΙ δύο νέοι υποδιοικητές μετά τη δημοσίευση της τοποθέτησής τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, εμφανίστηκαν χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της 5ης ΥΠΕ και είχαν ολιγόωρη ενημερωτική συνάντηση με τον διοικητή κ. Φώτη Σερέτη, ενώπιον του οποίου ορκίστηκαν λίγη ώρα αργότερα χωρίς την παρουσία των προκατόχων τους κ. Δημ. Δημητριάδη και Παρασκευής Ζαζά, που επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στον κ. Ηλία Τσιαούση ανατίθενται τα καθήκοντα του αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ καθώς και η ευθύνη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ στον έτερο υποδιοικητή κ. Σταύρο Παπαγεωργίου τα καθήκοντα εποπτείας, ελέγχου και συντονισμού των 13 νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας. Σημειώνεται ότι ανάλογα καθήκοντα έχουν ανατεθεί στους υποδιοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών. Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Τσιαούσης σε δήλωσή του ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ανάθεση των καθηκόντων του αναπληρωτή διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και σημειώνει:
«Εργαζόμενος τα τελευταία χρόνια ως γιατρός πρώτης γραμμής σε δημόσια δομή της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης αλλά και από τη θέση του γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής είχα την τύχη να αποκτήσω πραγματικά πολύτιμες εμπειρίες. Συνεργάστηκα με ανθρώπους που συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούσαν για το καλύτερο, με μοναδικά όπλα την επιστημονική κατάρτιση και το φιλότιμό τους. Είδα συναδέλφους μου να συνταξιοδοτούνται, να αποσπώνται άναρχα σε άλλες δομές ή να παραιτούνται και να μην αντικαθίστανται αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά. Βίωσα τις ελλείψεις υλικών που υπονόμευαν την προσπάθειά μας να ασκήσουμε με επάρκεια και αξιοπρέπεια το λειτούργημά μας, καθώς και προβλήματα σε στοιχειώδεις τομείς όπως η καθαριότητα. Εργάστηκα αμέτρητες ώρες σε κτιριακές υποδομές που ρημάζουν ασυντήρητες. Ένιωσα απομονωμένος και αβοήθητος, μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Έγινα, προς μεγάλη λύπη μου, μάρτυρας μιας αποτυχημένης προσπάθειας εγκαθίδρυσης για πρώτη φορά στη χώρα μας ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.). Είδα τον πολυαναμενόμενο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού να τσαλακώνεται, να μετατρέπεται από πολύτιμο αγαθό σε αναγκαίο «κακό», να γίνεται όμηρος των αγκυλώσεων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.
Παρά τις δυσκολίες όμως, ουδέποτε έχασα την πίστη μου στην αξία και την αναγκαιότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αντίθετα κάθε μέρα γινόμουν και μεγαλύτερος θιασώτης της. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το οικουμενικό όραμα της «Υγείας για όλους» δεν πρόκειται ποτέ να πάρει σάρκα και οστά χωρίς ισχυρή Π.Φ.Υ.. Δεδομένα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχίσει να αποτελεί ένα κοστοβόρο γίγαντα με πήλινα πόδια χωρίς στέρεα, επαρκώς χρηματοδοτημένη Π.Φ.Υ..
Αναλαμβάνω σήμερα τη μεγάλη αυτή ευθύνη με τη δέσμευση να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Π.Φ.Υ. και των ανθρώπων της. Να φανώ ευέλικτος και αποτελεσματικός στα μικρά καθημερινά προβλήματα που υπονομεύουν τη λειτουργία των δομών της πρωτοβάθμιας αλλά και να εργασθώ με όραμα για το μέλλον, με ανοιχτό μυαλό σε μακρόπνοες, καινοτόμες και ρηξικέλευθες προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Κυρίως όμως αναλαμβάνω με διάθεση συνεργασίας με οποιονδήποτε δραστηριοποιείται στον χώρο της Π.Φ.Υ. χωρίς κομματικές παρωπίδες και δογματισμούς.
Η δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού και φυσικά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για στήριξη και ενίσχυση της Π.Φ.Υ. αποτελεί το σημαντικότερο εχέγγυο επιτυχούς αυτή τη φορά έκβασης της προσπάθειας επανίδρυσής της στη χώρα μας. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και απαιτούνται ρεαλιστικές, σύγχρονες ιδέες, σωστός σχεδιασμός, επαρκής χρηματοδότηση, συνετή εφαρμογή και φυσικά η άοκνη προσπάθεια όλων».
Ο κ. Τσιαούσης δεν παρέλειψε να ευχηθεί τόσο στον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και στον συνάδελφό του καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Παπαγεωργίου με δήλωσή του που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του αναφέρει:
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευτεί και να με τοποθετήσει στη θέση του υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού είναι να υπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας κι ειδικότερα αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, διότι όλοι μας γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο και σημαντικό αγαθό είναι η υγεία.
Στόχος όλων μας είναι να πετύχουμε καθημερινές μικρές νίκες, νίκες που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες περίθαλψης των συνανθρώπων μας. Ο σκοπός είναι σημαντικός και απαιτεί θυσίες και συνεργασία όλων αυτών που συμμετέχουν στο εθνικό σύστημα υγείας, νοσηλευτές νοσηλεύτριες, γιατροί, φορείς, διοικητικό και πολιτικό προσωπικό, και στο τέλος όλοι μας θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητά μας και την ανθρωπιά μας. Ελπίζω και εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης και της τιμής που μου έγινε». Τις επόμενες ημέρες μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου αναμένεται να ξεκινήσει έναν κύκλο ενημερωτικών επαφών προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αναμένοντας παράλληλα να αποσαφηνιστούν πλήρως από το Υπουργείο Υγείας τα καθήκοντά του.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass