Πολυνομοσχέδιο «οδοστρωτήρας»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 15:00

«Οδοστρωτήρα σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα» χαρακτήρισε το «Αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που προωθεί η κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

«Καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που στοχεύει να σαρώσει ό,τι απέμεινε για μισθούς και δικαιώματα...» τόνισε ο κ. Σκόκας και σημείωσε ότι: «Η κυβέρνηση με μεγάλο θράσος επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων.

Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου», που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών. Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

Ακόμα και οι Τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων που θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.

Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Επιφέρουν νέο χτύπημα στην κυριακάτικη Αργία με την εξαίρεση των κέντρων διανομής εμπορευμάτων πώλησης (σούπερ-μάρκετ, logistic κ.ά.) από αυτή την υποχρέωση. Ενισχύει και με αυτό την κερδοφορία του κλάδου, ενισχύοντας την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζόμενων, διαλύοντας κάθε προσωπική και οικογενειακή ζωή τους. Προχωρούν παραπέρα στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης…».

Σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα».

Επίσης, έγινε αναφορά στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και σημειώθηκε μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν πρέπει να είναι ήσυχος, καθώς η αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, μέσα κι από τη νέα συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις όχι μόνο ασφάλεια δεν παρέχει, αλλά τη μετατρέπει σε μαγνήτη πολέμου. Γι' αυτό απαιτούμε να υπάρχει άμεση απεμπλοκή της χώρας μας και να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις των ιμπεριαλιστών που υπάρχουν εδώ».

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο γραμματέας της διοίκησης του ΕΚΛ κ. Πάρις Λιόλιος και ο ταμίας κ. Βασίλης Τσερβούλης.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass