Ζητούν άμεσα τη σύνδεση οδού Βόλου –Βιοκαρπέτ

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 15:24

Την άμεση σύνδεση της οδού Βόλου με τον κόμβο της Βιοκαρπέτ που εν συνεχεία συνδέεται με την Περιφερειακή Τρικάλων ζητούν με επιστολή τους οι φορείς της περιοχής του Αγίου Γεωργίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων (12ο, 23ο Δημοτικά, 7ο Γυμνάσιο, 13ο Λύκειο, 4ο ΕΠΑΛ) στη διεκδίκησή τους για έναν ανθρώπινο και ασφαλή δρόμο τόσο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, ψάχνουν την ουσιαστική λύση.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή ζητούν να σταματήσει η διέλευση των φορτηγών - βαρέων οχημάτων και να μειωθεί η κίνηση στην πολύπαθη οδό Βόλου όπου καθημερινά αποτελεί ένα μαρτύριο για τους κατοίκους , τους οδηγούς, ενώ εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για όλους και ιδιαίτερα για τους μαθητές, αφού υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα σχολεία με εκατοντάδες μαθητές που καθημερινά διασχίζουν την οδό Βόλου. Να σημειωθεί, τονίζουν στην επιστολή, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στη συγκεκριμένη οδό, ενώ τα ατυχήματα με μικροτραυματισμούς και υλικές ζημίες είναι καθημερινά.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον άτυπο εκπρόσωπό τους, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώργο Χατζή ο οποίος ανέφερε πως οι φορείς είναι ενωμένοι και θα συνεχίσουν να διεκδικούν την άμεση λύση του προβλήματος. Γνωρίζουν πως θα είναι δύσκολο αλλά δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω.

Στην επιστολή ζητούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων να κάνουν τώρα τον αποχαρακτηρισμό της Λεωφόρου Καραμανλή από Εθνική Οδό σε δρόμο Αστικό, κάτι που θα γίνει μόνο με την ολοκλήρωση του δακτυλίου στη Λάρισα. «Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένας δρόμος στολίδι για όλη την πόλη της Λάρισας και είναι κρίμα να μην έχει αστικό χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα ζητούν «Να γίνει τώρα αστικός δρόμος η Λεωφόρος Καραμανλή και άμεση αποσυμφόρηση της Βόλου με ουσιαστική λύση». Χαρακτηρίζουν ως μοναδικό τρόπο την ολοκλήρωση του Περιφερειακού της Λάρισας με τη σύνδεση Βόλου- Κόμβου Βιοκαρπέτ – Περιφερειακής Τρικάλων.

Εν κατακλείδι τονίζουν πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα θύματα στην οδό Βόλου και πως οι πολίτες της δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας. «Πείτε ναι στην ολοκλήρωση του δακτυλίου , πείτε ναι στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην οδό Βόλου όπως πολύ πετυχημένα έχετε κάνει στην υπόλοιπη Λάρισα» καταλήγουν οι φορείς του Αγίου Γεωργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass