«Εξαφανίστηκε» ποδηλατόδρομος εκατοντάδων μέτρων

ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ …ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 21:00

Χαμένος κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων. Σβησμένος με την πάροδο των ετών, αλλά εξαφανισμένος ακόμα και από τις μνήμες των κατοίκων.

Ένας ποδηλατόδρομος εκατοντάδων μέτρων αγνοείται στην περιοχή της Φιλιππούπολης και το μόνο που έχει απομείνει για να θυμίζει στους περαστικούς ότι κάποτε υπήρχε εκεί είναι οι πινακίδες.

Βρισκόταν στην οδό Αγίας Τριάδας και είχε οριοθετηθεί από τη δεξιά πλευρά, σύμφωνα με την κατεύθυνση των οχημάτων (μονόδρομος). Ξεκινούσε από το ύψος του Εμπορικού Κέντρου «Gaea» και έφτανε ως και το γήπεδο του Απόλλωνα. Με λίγα λόγια δηλαδή κατάφερνε με ασφάλεια να οδηγήσει τους ποδηλάτες των γύρω περιοχών να φτάνουν μέσω Ιωαννίνων και διά των συνεχόμενων ποδηλατόδρομων στο κέντρο (Ιωαννίνων, Καραθάνου, Λογιωτάτου, Ανθ. Γαζή, Κύπρου για Κεντρική πλατεία).

«Αφενός δεν έχει ανανεωθεί η γραμμογράφιση, αφετέρου έχει γίνει χώρος στάθμευσης οχημάτων» εξηγεί στην «Ε» κάτοικος της περιοχής π.χ. «πολλές φορές μάλιστα παρκάρουν και στις δύο πλευρές, ιδίως τώρα που έχουν μεταφερθεί εκεί Εφορία, ΙΚΑ, τράπεζες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ποδηλάτης να εκτρέπεται μέσα στον δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται» προσθέτει.

Ακόμα πιο επικίνδυνο βέβαια είναι να επιχειρήσει κάποιος ποδηλάτης να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Από τη στιγμή που θα κατέβει από το πεζοδρόμιο του γηπέδου του Απόλλωνα δεν μπορεί να ακολουθήσει κάποια πορεία ασφαλείας, καθώς δεν υφίσταται ποδηλατόδρομος. Αντίθετα δεν μπορεί να πάει, άρα θα πρέπει να βγει στη Χατζημιχάλη.

Αν πάλι επιλέξει να κινηθεί από το πεζοδρόμιο, δεν θα τα καταφέρει, αφού θα συναντήσει πολλά φυσικά εμπόδια ειδικά από τη δεξιά πλευρά στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου, ενώ στη συνέχεια ή είναι κατεστραμμένο ή κατειλημμένο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Τα πεζοδρόμια είναι εντελώς ακατάλληλα και σχεδόν απροσπέλαστα ακόμα και για τους πεζούς, αφού υπάρχουν παρτέρια λουλουδιών, δένδρα, γκαζόν, ανώμαλες και ανομοιόμορφες πλακοστρώσεις, χωμάτινα τμήματα, ανύπαρκτες ράμπες» προσθέτει εύστοχα ο κάτοικος της περιοχής.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass