«Καθάρισαν» τις σήραγγες των Τεμπών

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ * ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 6-8 ΜΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 22:06

Στις τελευταίες εργασίες συντήρησης των σηράγγων στην κοιλάδα των Τεμπών, τουλάχιστον για το επόμενο 8μηνο, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», καθώς από μεθαύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οπότε ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης της γέφυρας στο ύψος της Ραψάνης, ελλείψει εναλλακτικής οδού, ο αυτοκινητόδρομος θα παραμένει σε μόνιμη βάση ανοικτός.

Στις εργασίες καθαρισμού-καλλωπισμού των σηράγγων συμμετείχαν περίπου 50 εργαζόμενοι της εταιρείας, ενώ τη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ανέλαβε συνεργείο της Siemens. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συχνά - πυκνά προχωρούσε σε εργασίες συντήρησης των σηράγγων, διακόπτοντας κυρίως τις βραδινές ώρες την κυκλοφορία, προκειμένου να καθαρίσει τις σήραγγες και να συντηρήσει όλα τα ηλεκτρολογικά συστήματα.

Τη Δευτέρα ξεκινούν στο πάνω μέρος της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη οι εργασίες αναστήλωσής της. Η γέφυρα είναι ιδιαίτερα καταπονημένη, καθώς εγκαινιάστηκε το 1960 και, όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί, τις τελευταίες δεκαετίες δέχθηκε περισσότερο φόρτο απ' αυτόν για τον οποίο είχε μελετηθεί. Η γέφυρα των Τεμπών έχει μήκος 210 μ., φθάνει σε ύψος τα 18 μ. και αποτελείται από τρία ανοίγματα. Ο προγραμματισμός είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ει δυνατόν μέσα σε 6 μήνες.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΚΚΑΛΗ - ΒΑΓΕΝΑ

Στο μεταξύ, στη Βουλή φέρνουν με αναφορά τους οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, το ψήφισμα – επιστολή του Δήμου Τεμπών προς τον πρωθυπουργό, στο οποίο ζητείται η δωρεάν διέλευση των κατοίκων από τη νέα εθνική οδό στα Τέμπη, για όσο διάστημα θα είναι κλειστή για συντήρηση η παλαιά οδός στο ύψος της γέφυρας.

Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν απολύτως δίκαιο και αυτονόητο το αίτημα των κατοίκων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ιδίου του πρωθυπουργού.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης «λόγω εργασιών συντήρησης, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται αποκλειστικά μέσω της νέας εθνικής οδού (ΠΑΘΕ).

Όπως σημειώνεται και στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. «η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής:

Α/Κ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ - ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού.

Ι/Κ ΤΕΜΠΩΝ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου.

Ι/Κ ΟΜΟΛΙΟΥ - ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΤΑΡΙΑΣ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου.

Αντίστοιχα η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού καμβίδιου κυκλικής κίνησης.

Ι/Κ ΠΥΡΓΕΤΟΥ - Η/Κ ΡΑΨΑΝΗΣ

Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης».

Του Γ. Ρούστα

Φώτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass