«Θέλουν ανάπτυξη με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και μισθούς»

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ *ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 22:10

Με μεγαλύτερη δύναμη και μαχητικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απόσυρση των ρυθμίσεων για τα εργατικά, στο Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Ομοσπονδίες και Επαγγελματικά Σωματεία.

Μετά το χθεσινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην

Κεντρική πλατεία Λάρισας, το τρίτο κατά σειρά, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προχωρούν σε νέα κινητοποίηση

στις 23 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

«Θέλουν ανάπτυξη με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και μισθούς», κατήγγειλε χθες σε ομιλία του το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Τσούγκρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ένα νομοσχέδιο που κυριολεκτικά δίνει «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, με φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και κάθε είδους προνόμια, ενώ στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους οι κεφαλαιοκράτες θέλουν, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος.

Αναστέναξαν τα έδρανα από φιλοφρονήσεις και εναγκαλισμούς εταίρων και κυβερνητικών υπουργών, που οδηγούν το άρμα της «ανάπτυξης» εκεί που τα κέρδη θα αυγαταίνουν και ο λαός θα γίνεται θυσία για το καλό των λίγων.

Θέλουν οι εργοδότες να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει.

Προχθές ήρθε μία ακόμα έκθεση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που ακούει στο όνομα ΟΑΣΑ. Αυτή η έκθεση θεωρεί πρόβλημα για την παραγωγικότητα και την κερδοφορία, τις τριετίες και ότι καθορίζονται ακόμα οι μισθοί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι από τις κυβερνήσεις, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα την οποία και επικροτεί.

Ταυτόχρονα ζητάει να γίνουν θαρραλέα βήματα στην επιμήκυνση του εργάσιμου βίου πολύ πάνω από το 65ο έτος. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να ενοχοποιούν ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει για το τσάκισμα της ζωής μας.

Με μεγάλο θράσος, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων».

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Δασεργατών, εργαζομένων στο Κοινωφελές Πρόγραμμα στα Δασαρχεία, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο με τη λήξη του προγράμματος.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος φοιτητών της ΣΤΕΦ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συμμετείχαν με πανό στη συγκέντρωση και φοιτητές της Βιοχημείας με αίτημα: «Οχι στην ισοτίμηση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων- Καμία διαγραφή φοιτητών».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass