Ηταν «Όαση» και έγινε… πάρκινγκ

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΟΙ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ * ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2019 22:14

Το καλοκαίρι του 1958 έγραφε η εφημερίδα «Ελευθερία» σε μια από τις διαφημίσεις της: «Ο κομφερανσιέ Ε. Κατσουλίνος παρουσιάζει δι’ ολίγας ημέρας τον βασιλέα του λαϊκού τραγουδιού, Στέλιον Καζαντζίδη, με την εξαιρετικήν τραγουδίστριαν Μαρινέλα.

Τους ανωτέρω καλλιτέχνας συνοδεύει με το μπουζούκι του, το παιδί – θαύμα ο μικρός Γιαννάκης που θα σας ξετρελλάνη με τις γλυκές πεννιές του. Τον μεγάλον ταχυδακτυλουργόν Χαμαρατον, τον άνθρωπο που ό,τι πιάνει στα χέρια του εξαφανίζεται. Την διεθνούς φήμης φακίρισα Εβη Νταλ. Τη γυναίκα που προλέγει το μέλλον…» κ.ά.

Πριν από περίπου 50 χρόνια το κέντρο «Όασις» (μετέπειτα ντισκοτέκ Ανναμπέλα) ήταν ένα από τα καλύτερα σημεία διασκέδασης της πόλης. Υπήρχε το σινεμά και το νυχτερινό κέντρο.

Βρισκόταν απέναντι ακριβώς από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, περικλειόμενο από τις οδούς: 28ης Οκτωβρίου, Αλεξάνδρας και Παλαιολόγου.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά από τις ένδοξες εκείνες ημέρες (ή καλύτερα νύχτες) δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει εκείνη την εποχή. Ακόμα και τα τελευταία κτίσματα που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα έχουν γκρεμιστεί και το μεγάλο οικόπεδο είναι κενό.

Το ζήτημα όμως που προκύπτει, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είναι καθημερινά λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων που προσπαθούν να βρουν πάρκινγκ στους γύρω δρόμους πολλές δεκάδες οχημάτων ανεβαίνουν να παρκάρουν εκεί. Κάποιοι μάλιστα αφήνουν ακόμα και φορτηγά για μέρες συνεχόμενες εκεί. Άλλοι πάλι μπαινοβγαίνουν διαρκώς (με είσοδο από τη γωνία των πεζοδρομίων 28ης και Αλεξάνδρας) με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο σημείο να γίνεται άναρχα, επικίνδυνα, ενώ η σκόνη που σκορπίζουν γεμίζει καθημερινά όλα τα γύρω σπίτια. Αυτό που ζητούν είναι, αν γίνεται, να μετατραπεί σε κανονικό πάρκινγκ (με ενέργειες του Δήμου αν και το οικόπεδο ανήκει σε ιδιώτη) για να δώσει ανάσα στην περιοχή ή σε διαφορετική περίπτωση να σφραγιστεί η είσοδος – έξοδος οχημάτων.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass