Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 15:12

Πανηγυρίζει ο Αγιος Νεκτάριος στη Νίκαια

Μεθαύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκαια.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, έχουν ως εξής:

Αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεθαύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου από τις 7:30 έως τις 10 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα διαβαστεί και το Ύψωμα του Αγίου.

* * *

«Αναζητώντας τον Θεό» την Κυριακή στην αίθουσα της ΓΕΧΑ

Ομιλία με θέμα «Αναζητώντας τον Θεό» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14) από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη πατέρα Διονύσιο Χουρμουζιάδη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

* * *

Πανηγυρίζει ο Αγ. Νεκτάριος στη Νίκη Λάρισας

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκη Λάρισας μεθαύριο Σάββατο. Αύριο Παρασκευή, παραμονή της εορτής, και ώρα 5 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός και αρτοκλασία ενώ το Σάββατο, ανήμερα της εορτής και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

* * *

Παράκληση και ομιλία στη Σχολή Γονέων Χαραυγής

Ιερά παράκληση προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου του Ιορδανίτη θα τελεσθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Χαραυγής. Εν συνεχεία και ώρα 5.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η πρώτη συνάντηση-ομιλία της Σχολής Γονέων με ομιλήτρια τη χειρουργό-μαιευτήρα κ. Μαρία Αλεξίου-Λαγαρία, με θέμα «Προφύλαξη μεταδιδόμενων νοσημάτων και κύησης στην εφηβεία». Θα ακολουθήσει διάλογος. Εξυπηρετεί το αστικό λεωφορείο νούμερο 11.

* * *

Πανηγυρίζουν ναοί στον Δήμο Κιλελέρ

Πανηγυρικά θα εορταστεί η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Ζάππειο του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα Πέμπτη στις 17.30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Μετά το πέρας του εσπερινού ο σύλλογος γυναικών Ζαππείου θα προσφέρει εδέσματα στον χώρο του ναού και θα δεξιωθεί τους πιστούς στην αίθουσα του Συλλόγου. Ανήμερα της εορτής αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 7.30 π.μ θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία καθώς και θείο κήρυγμα.

* * *

Πανηγυρίζει η Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πυργετού

Μεθαύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου εορτή του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, πανηγυρίζει το καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού. Σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής, στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ`αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μεθαύριο Σάββατο το πρωί, ανήμερα της εορτής από τις 7:30 π.μ. θα ψαλλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

 Την Κυριακή το πρωί από τις 7:30 θα ψαλλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση μικρό τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

* * *

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος

Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του εν Αιγίνη, θα τελεστεί αύριο το βράδυ (8.30 μ.μ.- 1.30 π.μ. του Σαββάτου), στον ιερό ναό Αναλήψεως του Σωτήρος. Θα τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτής-Αρτοκλασίας, Όρθρου και Θ. Λειτουργίας μετά του Υψώματος του Αγίου κατά την Αγιορείτικη Τάξη. Στη διάρκεια της αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου. Το Σάββατο το πρωί δεν θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

* * *

Θεία λειτουργία για την εορτή του ιερού Χρυσοστόμου

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του ιερού Χρυσοστόμου, θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (Δαόχου 36 – Νεάπολη, όπισθεν του Αστυνομικού μεγάρου), από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Λάρισας.

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι πιστοί της πόλης να παραστούν στην πανηγυρική λατρευτική σύναξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass