"Βατερλώ" για την κυβέρνηση το προσφυγικό

ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΥΦ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ * ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ * ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:10

Το προσφυγικό –μεταναστευτικό πρόβλημα, τα θέματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, αν και θεωρούνταν προνομιακοί χώροι για την κυβερνητική παράταξη, θα αποδειχθούν τα "Βατερλώ" της, πρόβλεψε χθες από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της ανοιχτής πολιτικής συζήτησης για την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Επιμελητήριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και ζήτησε λύσεις στο πρόβλημα θεωρώντας πως η σημερινή κατάσταση είναι καλύτερη συγκριτικά με το 2015.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι το πρόβλημα των αυξημένων προσφυγικών ροών στα ελληνικά νησιά είναι μη διαχειρίσιμο, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι κατήργησε το υπουργείο και επέλεξε να απομακρύνει τον μηχανισμό που είχε στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη διαχείριση του προβλήματος.

«Θέλουμε η κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα, μια λύση που υπόσχονταν προεκλογικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, για να εκτιμήσει λίγο αργότερα στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση ότι η δήλωση Χρυσοχοΐδη θα δρομολογήσει εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου χαρακτήρισε εγκληματική μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για το συγκεκριμένο θέμα από μια κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή.

«ΔΕΞΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Όσον αφορά στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για «επιστροφή στη δεξιά κανονικότητα» και αναφέρθηκε στο χάσμα μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων για να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι από το σύνολο των νομοσχεδίων αποδεικνύεται ότι εξυπηρετεί τη δική της πελατεία παρά τη μεσαία τάξη και τα φτωχά εισοδήματα, που στήριζε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι ενώ η Νέα Δημοκρατία μιλούσε προεκλογικά για κατεστραμμένη οικονομία, στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε υπάρχει σαφής αναφορά για την καλή πορεία της οικονομίας με την υπογραφή Σταϊκούρα. Ενώ η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, υπόσχονταν φορολογικές ελαφρύνσεις και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, στον προϋπολογισμό προβλέπονται αυξήσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων κατά 600 εκατ. ευρώ και των ασφαλιστικών εισφορών κατά 660 εκατ. ευρώ.

«Αν και θέσαμε ερωτήσεις, απαντήσεις δεν πήραμε…» είπε, για να υποστηρίξει ότι η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται στην οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως δεν θα εφαρμόσει μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους θεσμούς εξαιτίας του αποθεματικού, για να καταλήξει: «Δεν θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το δικό μας σχέδιο διαχείρισης του ειδικού λογαριασμού με τα 37 δισ. ευρώ γιατί επιθυμεί να τα κατευθύνει σε συγκεκριμένη τράπεζα και για συγκεκριμένους λόγους…».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο πρώην υπουργός έκανε εκτενείς αναφορές στο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και στους πλειστηριασμούς υπογραμμίζοντας κατηγορηματικά πως κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Ο Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Προηγουμένως ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαγεωργίου προλογίζοντας την ανοιχτή συζήτηση στο δεύτερο όροφο του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη διαδικασία του ανοιχτού κόμματος με την εγγραφή νέων μελών και φίλων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αναφερόμενος σε τεχνικά θέματα για τη διαδικασία, επισήμανε πως για όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα απαιτείται και η φυσική τους παρουσία στη Νομαρχιακή Επιτροπή ή στις δύο οργανώσεις και ανακοίνωσε την επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Σκουρλέτη στη Λάρισα την επόμενη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να παραστεί στις 7.30 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο για την υποδοχή νέων μελών στο κόμμα.

Επιπρόσθετα και σε μια ανοιχτή συζήτηση για θέματα οικονομικής πολιτικής, υπενθύμισε την εκλογική αναμέτρηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας στις 15 Δεκεμβρίου, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει ένα ευρύτερο ενωτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν και πρώην πρόεδροι του Επιμελητηρίου.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass