Η Δημοκρατία στην πράξη…

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 15:44

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου οι εργασίες της 1ης Πρότυπης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Vox_Populi, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πρωτοβουλία νέων της περιοχής. Η δράση αυτή δημιουργήθηκε χάρις στο όραμα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχοντες από όλη την επικράτεια, ηλικίας 17 ετών και άνω, θα κληθούν να προσομοιώσουν τους ρόλους του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Συμβουλίου, των περιφερειακών συμβούλων, των προέδρων και αντιπρόεδρων της ολομέλειας του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και των προέδρων και αντιπροέδρων των επιμέρους επιτροπών. Επιπλέον, κάποιοι από τους συμμετέχοντες θα λάβουν τις θέσεις των λεγόμενων «προσώπων πίεσης», τα οποία δύναται να παρίστανται κατά τη συνεδρίαση ενός Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως επί παραδείγματι κάποιος αξιωματούχος της κεντρικής κυβέρνησης του κράτους ή εκπρόσωποι σωματείων κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος ή εκπρόσωποι κάποιων συλλόγων. Με λίγα λόγια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη, διαβουλευόμενοι με τους συναδέλφους τους. Θα είναι, με λίγα λόγια, εκείνοι που θα πρέπει να συσκεφτούν, να προτείνουν, να επιχειρηματολογήσουν, να ασκήσουν την πολιτική τέχνη στον ύψιστο βαθμό και εν τέλει να εξάγουν μια εμπεριστατωμένη και ωφέλιμη για τον τόπο τους απόφαση.

Όπως ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Βασ. Πινακάς, η Δήμητρα Καραγγέλη, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Vox_Populi – S.R.c.Thessaly και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Απόστολος Κομνός «κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η συνεισφορά του στην πολιτική αφύπνιση της νέας γενιάς και στην εγκατάσταση ενός εκπαιδευτικού πλαισίου ικανού να γαλουχεί πολίτες με πολιτική παιδεία. Συγκεκριμένα, επενδύει στη σύνθεση δυνάμεων, στον γόνιμο διάλογο και την εποικοδομητική διαβούλευση των νέων. Μεγαλύτερος σύμμαχος στο εγχείρημα αυτό είναι η αξία του ιδεώδους της ενεργούς συμμετοχής, διαμέσου της οποίας σταδιακά δύναται να τεθούν στέρεες βάσεις για την προώθηση ενός πρωτοπόρου μοντέλου διοίκησης, αυτού της συλλογικής ηγεσίας. Το Vox_Populi – S.R.c.Thessaly αποτελεί το πρώτο καίριο βήμα για την προώθηση αυτού του καινοτόμου μοντέλου διοίκησης, διότι προσανατολίζεται στην εξοικείωση των νέων με τη δομική και θεσμική λειτουργία των κέντρων λήψης αποφάσεων στο πιο κομβικό σημείο αυτών».

Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, Κτίριο Κατσίγρα, ενώ οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass