«Θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 15:17

Με αφορμή το θέμα των αποζημιώσεων των αμυγδαλοπαραγωγών, η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών σε ανακοίνωσή της -μεταξύ άλλων- σημειώνει ότι «σε αγώνα δρόμου επιδίδονται τις τελευταίες μέρες, ο πρώην και ο νυν δήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Κολλάτος και Μανώλης, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής Νέσσωνος, για την "αποτυχία" των ενεργειών τους, προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση για τη φετινή καρπόπτωση.

Ο μεν εγκαλεί τον δε για ενέργειες μεμονωμένες, χωρίς τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών, οι οποίες ήταν και αποτυχημένες, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του δημάρχου με κομπορρημοσύνες για το τι εστί επιτυχημένη και τι αποτυχημένη σύσκεψη με τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν και φέτος σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και στην περιοχή Νέσσωνος, στην παραγωγή αμυγδάλου, αναδεικνύει για πολλοστή φορά το μεγάλο πρόβλημα της αγροτικής ασφάλισης στη χώρα μας.

Ο ΕΛΓΑ, στον οποίο οι αγροτοκτηνοτρόφοι πληρώνουν τα "μαλλιοκέφαλά" τους για την ασφάλιση της παραγωγής τους, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, όταν τον χρειάζονται. Αιτία ο αναχρονιστικός κανονισμός του, βάσει του οποίου, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει καν και δεν αποζημιώνει καθόλου τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο, ενώ σε όσες αναγνωρίζει, οι αποζημιώσεις που προβλέπονται, δεν αφορούν στο σύνολο των ζημιών, αλλά σε μέρος τους και είναι ψίχουλα, τα οποία μάλιστα καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά και στον κ. Κολλάτο και στον κ. Μανώλη, οι οποίοι όμως επικροτούν και στηρίζουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ της ΕΕ και των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, προτίθεται θα επιταχύνει την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της αγροτικής ασφάλισης, με ό,τι αυτό σημαίνει, δηλ. αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής, όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα.

Εμείς τασσόμαστε μαζί με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, απέναντι στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτή την πολιτική και θα μας βρει απέναντί της, αν προχωρήσει τον σχεδιασμό της για τον ΕΛΓΑ, που στρέφεται ενάντια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass