Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 15:21

 Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Βόλου, κατά της Ελληνομερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.

Τη συμμετοχή του ανακοινώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σημειώνει: «Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας και μετατρέπουν την περιοχή μας (Λάρισα, Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου) όπως και την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανικανοΝΑΤΟϊκή βάση.

Να μην επιτρέψουμε στους φονιάδες των λαών να χρησιμοποιούν τις υποδομές της περιοχής μας και της χώρας μας για τα σχέδιά τους».

Για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν θα μισθωθούν λεωφορεία. Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο και στο τηλέφωνο 2410-250.708 από τις 08:00 – 14:00. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 09:30 από το Επιμελητήριο στην οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας).

 

Εκδηλώσεις για την αυτονομία και τον κοινοτισμό

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινούν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις με θέμα την αυτονομία, την αποανάπτυξη, τον κοινοτισμό και την άμεση δημοκρατία, που οργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και ο Κοινωνικός Χώρος «Para Todos».

Ειδικότερα σήμερα Τρίτη, στις 19:00 στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής (πλατεία Ταχυδρομείου) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου των Γιάννη Μπίλλα και Γιώργου Κολέμπα "Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων: Με το πρόταγμα της αυτονομίας της αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της άμεσης δημοκρατίας".

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Αύριο Τετάρτη στις 21:00 στον Κοινωνικό Χώρο Para Todos (Φαρμακίδου 4) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα "Είμαστε εμείς που περιμέναμε και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που ζητάμε". Εισηγητές θα είναι οι Γιάννης Μπίλλας και Γιώργος Κολέμπας. Ο Γιάννης Μπίλλας είναι εκπαιδευτικός/βιοκαλλιεργητής και ο Γιώργος Κολέμπας είναι εκπαιδευτικός/οικογεωργός.

------------------

 

Δωροέκθεση στην «Πορεία Αγάπης»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης» ετοίμασε τη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση στον χώρο των γραφείων της (Ηπείρου 79-83, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων, τηλ. 2410-610.319), που θα λάβει χώρα από 26 Νοεμβρίου (Τρίτη) έως και 6 Δεκεμβρίου (Παρασκευή) και ώρες από 10:30 έως 1:30 μ.μ., καθώς και από 5:30 έως 8:30 μ.μ

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της «Πορείας Αγάπης» «στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της δωροέκθεσης θα γίνεται σχετική ενημέρωση για το έργο και τη βοήθειά της Πορείας Αγάπης προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αφρικής και του κόσμου γενικότερα. Εξίσου βαρύτιμη και ευεργετική –πέραν της παρουσίας των μελών και φίλων της Ορθοδόξου Ιεραποστολής- θεωρείται και η οποιαδήποτε προσφορά τους σε χορηγίες (είδη σπιτιού – δώρα χριστουγεννιάτικα και άλλα– βιβλία - γλυκίσματα και ποτά – τρόφιμα συσκευασμένα, εικόνες κ.ά. χρήσιμα για τον επισκέπτη της δωροέκθεσης). Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής μας, πρέπει να συνεχίσει το έργο της για τη δόξα και αγάπη του Αγίου Τριαδικού Θεού».

------------------

Σεμινάριο μουσικοκινητικής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει τρίωρο σεμινάριο Μουσικοκινητικής ,την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (συνοικία Νεάπολη ) με εισηγητή τον συγγραφέα -μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου και με τίτλο «Πες το μ’ ένα τραγούδι». Θα δείξει πόσες δραστηριότητες μπορούν να γίνουν με αφορμή γνωστά δημοτικά και παιδικά τραγούδια. Επτά τραγούδια-επτά μεταμορφώσεις-επτά μικροδιδασκαλίες. Επτά έξυπνες, εύκολες και πρακτικές ιδέες για τις σχολικές γιορτές!

- Η πρώτη μπαλαρίνα- Ένα ποίημα γίνεται τραγούδι και μετά παραμύθι!

- Ο μαλλιαρός- Ένα τραγούδι γίνεται ... κόμικ! (Εικαστικά και Μουσικοκινητική)

- Το Ζουζούνι- Ένα τραγούδι ...μας κινεί! (Η γλώσσα του σώματος)

- Η μπόρα-Η Ορχήστρα των ... σωμάτων! (Body percussions)

- Ο ποντικός- καραβοκύρης-Ένα τραγούδι γίνεται σκετς (Θεατρικό παιχνίδι)

- Οι νταήδες- Ένα τραγούδι «γεννά» ένα χορό! (Μουσικοκινητική δραστηριότητα)

- Κι όταν θ’ ανοίξουμε το μαγικό κουτί, θα βρούμε μέσα του την ιστορία ενός Κούκου που έγινε ... Αηδόνι!!!- Ένα τραγούδι γεννιέται μέσα σ' ένα παραμύθι!

Και στο τέλος θα χωριστούν οι εκπαιδευτικοί σε ομάδες και θα κάνουν τις δικές τους μεταμορφώσεις σε γνωστά τραγούδια που θα δοθούν.

------------------

Το Πυροβολικό εορτάζει την Αγία Βαρβάρα

Ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στην έδρα της 32 Α/Κ ΜΠΠ, στο στρατόπεδο «Λγού ΠΒ Παν. Μπουγά» στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει: Δοξολογία, ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ, έκθεση οπλικών συστημάτων και φωτογραφικού υλικού. Σήμερα Τρίτη και ώρα 16:30, θα πραγματοποιηθεί μέγας εσπερινός, λιτάνευση ιεράς εικόνας και αρτοκλασία στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας εντός του στρατοπέδου.

------------------

Θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Ανατολής Αγιάς

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανατολής Αγιάς, στον επάνω μαχαλά, πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Χρήστο Κυριοζόπουλο και με άρχοντα ιεροψάλτη τον κ. Κομήτσα Ρίζο. Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν στην Ανατολή με μισθωμένο πούλμαν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2410-289.648 και 6936-735.292 (Ασπασία Δουλμέ).

------------------

Παρακλήσεις και εσπερινό κήρυγμα στον Άγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση εναλλάξ προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου πολιούχου και προστάτου ημών και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

Αμέσως μετά την Παράκληση, και έως τις 8.30 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, κ.Ιερώνυμος, πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο Εσπερινό του κήρυγμα με θέμα «Το σύμβολο της Πίστεως».

------------------

Συνέλευση και γιορτή του Συλλόγου Γονέων Μαθητών Ειδικών Σχολείων

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ειδικών Σχολείων-Ιδρυμάτων Θεραπευτηρίων και Ατόμων με Ειδικές Αναπηρίες (ΑμεΑ) Ν. Λάρισας σήμερα Τρίτη και ώρα 4.30 μ.μ. στη Λέσχη ΑμεΑ Νομού Λάρισας που βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 31. Στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν τα εξής θέματα: Λογοδοσία πεπραγμένων. Κριτική-Έγκριση μελών επί των πεπραγμένων και προτάσεις μελών. Μετά το τέλος της συνέλευσης θα γίνει η γιορτή της 3ης Δεκεμβρίου για τα ΑμεΑ.

------------------

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ, σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο, στη Νίκαια.

Θέματα που θα συζητηθούν είναι: 'Εγκριση παροχής εγγύησης στη Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ για ρύθμιση της οφειλής στη ΔΕΗ σε σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις, Συμμετοχή του Δήμου Κιλελέρ στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στις περιοχές της Π.Ε.Λάρισας για το έτος 2020. Αποδοχή ποσού 61.460,00 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου και κατανομή αυτού. Παραχώρηση αίθουσας του Κοινοτικού Καταστήματος Μελισσοχωρίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσοχωρίου « Άγιος Δημήτριος». Αντικατάσταση μελών Κοινών Επιτροπών Παρακολούθησης (ΚΕΠ) προγραμματικών συμβάσεων ΔΕΥΑΚ- Δήμου Κιλελέρ κ.α.

------------------

Αγρυπνία στην Όσσα

Ιερά αγρυπνία, θα τελεσθεί στο ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου, Όσσας, αύριο Τετάρτη, στις 8.30 το βράδυ, προς τιμή του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου.

------------------

Χριστουγεννιάτικο παζάρι Παιδικής Στέγης

Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι της Ελληνικής Μέριμνας - Παιδικής Στέγης , θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Αστέρας» (οδός Κούμα και Ασκληπιού γωνία), την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από ώρα 11 π.μ. έως 8.00 μ.μ..

Θα διατίθενται παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, γλυκά κουταλιού, σπιτικά λικέρ κι άλλα, όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη και από τα μέλη της Ελληνικής Μέριμνας και καλαίσθητες δημιουργίες των εικαστικών Γεωργίας Μπλιάτσου και Γεωργίας Παπακώστα.

Τα έσοδα, θα διατεθούν τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων για το έργο «Αγάπης και προσφοράς» της Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης.

------------------

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίων Αναργύρων Δήμου Κιλελέρ, οργανώνει φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

------------------

 

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την Κιβωτό του Κόσμου

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Σύλλογος Γυναικών «Μελίνα» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ευυδρίου Λόφου, φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, για την Κιβωτό του κόσμου. Θα συμμετέχουν η παιδική χορωδία της Κιβωτού, η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων και το μουσικό σύνολο Jazz - Xmas.

------------------

Σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας στο Επιμελητήριο

Ενημέρωση και σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας (2ος όροφος).

------------------

Συνέλευση Ηλεκτρολόγων

Έκτατη γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Λάρισας. Η συνέλευση που αφορά σε κλαδικά θέματα θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass