«Η πρόσβαση δεν χρειάζεται μόνο υποδομές αλλά και συνείδηση»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 22:02
Ράμπες κλεισμένες από ΙΧ, οδηγοί όδευσης γεμάτοι εμπόδια και θέσεις πάρκινγκ κατειλημμένες από ασυνείδητους οδηγούς Ράμπες κλεισμένες από ΙΧ, οδηγοί όδευσης γεμάτοι εμπόδια και θέσεις πάρκινγκ κατειλημμένες από ασυνείδητους οδηγούς

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ήταν η χθεσινή και δυστυχώς ενώ η συγκεκριμένη μέρα έχει σκοπό την κατανόηση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας, αλλά και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία, ακόμη και σήμερα τα αυτονόητα δεν εφαρμόζονται.

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τον φωτογραφικό φακό της «Ε» αποδεικνύει ότι το θέμα της πρόσβασης σε αγαθά, υπηρεσίες και δομές, ακόμη δεν έχει λυθεί.

Ράμπες στα πεζοδρόμια κλεισμένες από Ι.Χ., θέσεις στάθμευσης για αναπήρους κατειλημμένες από ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου βρουν, οδηγοί όδευσης γεμάτοι εμπόδια από κολόνες, πινακίδες και σταντ καταστημάτων, κάνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία μαρτύριο.

Ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κ. Αθανάσιος Πατσιούρας μιλώντας στην «Ε» σημειώνει ότι δυστυχώς παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων έχουν κάνει αξιόλογες προσπάθειες στο θέμα των υποδομών για την προσβασιμότητα, εν τούτοις πρόκειται για ένα θέμα που επαφίεται στην ευσυνειδησία του καθένα. «Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι καλή όσον αφορά στις ράμπες, όμως δυστυχώς το πρόβλημά μας παραμένει και θα παραμένει όσο υπάρχουν άνθρωποι, που δεν κατανοούν ότι δεν πρέπει να κλείνουν τις ράμπες με τα οχήματά τους ή να σταθμεύουν στις θέσεις που προορίζονται για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων και είμαστε σε καλό δρόμο, να γίνει οδηγός όδευσης μέσα σε δημόσια κτίρια, ώστε να είναι προσβάσιμες οι υπηρεσίες στους έχοντες προβλήματα όρασης, όπως και μεταφραστή στις δημόσιες υπηρεσίες για τους κωφούς. Είναι σημαντικό αυτά τα βήματα να γίνουν και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει, μέσα στο 2020 τα ζητήματα αυτά θα επιλυθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας δεν θα πρέπει να είναι ακόμη μία ημέρα που γιορτάζεται με δηλώσεις υποστήριξης και εξαγγελίες, θα πρέπει να είναι μια ημέρα που η θεωρία θα γίνεται πράξη και επιτέλους θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες είναι μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα κάθε ατόμου – κάθε πολίτη και δεν αφήνει πίσω κανένα.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass