«Πρόκληση μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 15:22

«Κάθε ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει πλήρη ισότητα δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία, σεβασμό και αποδοχή τους μέσα από ολοκληρωμένες πολιτικές και εθνική στρατηγική για την αναπηρία.

Η δημιουργία μιας κοινωνίας με συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς, είναι μια πρόκληση που εμφανίζεται ακόμα πιο δύσκολη, αλλά και επιτακτική, λόγω της οικονομικής κρίσης» υποστηρίζει στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» συμπληρώνει ο κ. Αγοραστός «υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητές μας είναι οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες και κάθε μορφής διάκριση. Γιατί ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια περνά από την καθημερινότητα, αλλά την καθημερινότητα όλων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Το μήνυμα είναι δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και βρίσκει τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να υποστηρίξει και να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για τον λόγο αυτό χρηματοδοτεί έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ που βοηθούν στην ενσωμάτωση και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου».

Αναλυτικότερα, τα έργα και οι δράσεις για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016 (ΑμεΑ) 209.170 ευρώ. Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2015-2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 562.000 ευρώ. Επιχορήγηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την υλοποίηση της πράξης "Συνέχιση λειτουργιάς Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ Βόλου". Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 864.000 ευρώ. Επιχορήγηση ΠΟΦΕΚΟ για την υλοποίηση της πράξης "ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ". Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.152.000 ευρώ. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2016-2017 (ΑμεΑ) Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 270.910 ευρώ. Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα έτη 2016-2017 και 2017-2018. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.124.000 ευρώ. Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το έτος 2018 – 2019. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 859.288 ευρώ. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2018-2019 (ΑμεΑ). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 583.354 ευρώ Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.763.107 ευρώ. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020 (ΑμεΑ). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 500.018 ευρώ. Ανέγερση εργαστηριών ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ατόμων με Αναπηρίες Λάρισα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4.290.000 ευρώ. Εξοπλισμός Κ.Δ.Α.Π. Α.μ.ε.Α Δήμου Λαρισαίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 33.377 ευρώ. Έργα για βελτίωση προσβασιμότητας δημοτικών κτιρίων και κοινοχρήστων χώρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 540.000 ευρώ. Ενιαιοποίηση συστημάτων κοινωνικής υποστήριξης και βελτίωση της προσβασιμότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 51.000 ευρώ. Εξοπλισμός όλων των Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλίας με ψηφιακό και ηλεκτρονικό υλικό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.900.000  ευρώ.

         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass