Συνεδρίασε η «μικρή Βουλή»

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 22:36

«Φιλοδοξία μας είναι να λειτουργήσει πραγματικά με τη συμμετοχή φορέων και δημοτών, να συζητά σημαντικά θέματα της πόλης» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους φορέων και πολίτες–μέλη

της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων.
Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά μετά τη συγκρότησή της με τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν τις εισηγήσεις των αντιδημάρχων, Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη και Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλου για το Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων και τον Προϋπολογισμό του 2020, αντίστοιχα.  Η λειτουργία της 57μελούς Επιτροπής (απαρτίζεται από 42 εκπροσώπους φορέων, 14 πολίτες και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο, έχει συμβουλευτικό ρόλο και συζητά θέματα της πόλης.
Ειδικότερα η Επιτροπή «γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σ’ αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο. Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
Μπορεί να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων. Μπορεί να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος, ενώ διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού».
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
«Στοίχημα της δημοτικής αρχής» τόνισε χθες ο κ. Δεληγιάννης «αποτελεί η πραγματική λειτουργία της επιτροπής, θα της δοθεί βήμα για να διατυπώσει προτάσεις για τα θέματα της πόλης». Με τους κ. Σούλτη και Αδαμόπουλο να παρουσιάζουν αναλυτικά το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο δράσης Δήμου και Νομικών Προσώπων για το 2020, όπως και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό Δήμου, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass