Διαβούλευση για τις μπάρες στους πεζόδρομους

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ *«ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 21:01

«Πριν τον Φεβρουάριο του 2020 δεν θα σηκωθούν οι μπάρες στους πεζόδρομους του κέντρου της Λάρισας» διαβεβαιώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος.

«Θα προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους στη χρήση του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης και κυκλοφορίας στο πεζοδρομημένο κέντρο της Λάρισας, με τους αυτόματους βυθιζόμενους στυλίσκους και συγκεκριμένα με τους μόνιμους κατοίκους και τον επιχειρηματικό κόσμο, που διατηρεί καταστήματα στην περιοχή, όπου θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη διέλευση οχημάτων» σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Αναφέρει ότι πριν τη διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μια δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ολοκληρωθεί το έργο της εγκατάστασης όλων των στοιχείων που απαιτεί η ενεργοποίηση αυτού του πολυσύνθετου μηχανισμού.

Μάλιστα σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να έρθει στη Λάρισα κλιμάκιο ειδικών τεχνικών της αναδόχου εταιρείας του έργου, προκειμένου να εγκαταστήσουν στο Κέντρο Διαχείρισης Πεζοδρόμων, που στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Λάρισας, νέα ηλεκτρονικά στοιχεία, που συνθέτουν τον μηχανισμό της λειτουργίας του.

Η ίδια εταιρεία θα έχει την υποχρέωση να παρακολουθεί την εφαρμογή του συστήματος για την επόμενη διετία.

Να σημειωθεί ότι από το Κέντρο Διαχείρισης Πεζοδρόμων θα ελέγχεται όλη η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων με τα βυθιζόμενα κολονάκια, θα συντονίζεται το σύνολο των λειτουργιών του Δήμου και θα δίνει εντολές για το άνοιγμα του συνόλου ή του υποσυνόλου του εξοπλισμού πρόσβασης.

Θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα μπορεί να παρεμβαίνει όπου είναι αναγκαίο.

Το έργο αποτελεί μέρος του Σχεδίου Βελτίωσης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λαρισαίων και στοχεύει στον έλεγχο της κυκλοφορίας στο πεζοδρομημένο κέντρο της Λάρισας, μέσα από 43 συνολικά σημεία εισόδου πεζοδρόμων.

Με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης, εκτός των οχημάτων επείγουσας ανάγκης, των οχημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων, της τροφοδοσίας καταστημάτων κ.λπ., θα έχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι ενώ προβλέπονται και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εκτός όλων των άλλων περιλαμβάνει και εξοπλισμό τηλεπαρακολούθησης, που θα αποτελείται από ειδικές κάμερες αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας των οχημάτων των χρηστών, που έχουν ή ζητούν δικαίωμα πρόσβασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass