Μηνύματα ψυχικής δύναμης και αισιοδοξίας

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΠΕΡΗ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 22:30

Η δύσκολη διαδρομή της αποκατάστασης μετά από ατύχημα ή ασθένεια, η συμβολή των επιστημόνων (φυσίατροι, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι) αλλά και η δύναμη της θέλησης και η δίψα για ζωή, παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» σε μια συγκινητική εκδήλωση - αφιέρωμα στον Λαρισαίο τετραπληγικό μουσικό Βασίλη Πιπέρη και στον αγώνα του για την πλήρη αποκατάστασή του.

Ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «Στήριξη» Φώτης Βακιρτζηδέλης, η φυσίατρος κ. Δήμητρα Μαλάκου, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Πουρνάρας και η ψυχολόγος κ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη αναφέρθηκαν έχοντας ως παράδειγμα τον Βασίλη Πιπέρη, μίλησαν για τα στάδια της αποκατάστασης μετά από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και την ψυχολογική προσέγγιση, τονίζοντας ότι το βασικό «όπλο» είναι η ίδια η θέληση του ασθενούς για επαναφορά στη ζωή.

Ο Βασίλης Πιπέρης, συγκινημένος ευχαρίστησε τους ανθρώπους-επιστήμονες του Κέντρου Αποκατάστασης «Animus» που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν στο πλευρό του και τον βοήθησαν να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, ώστε σήμερα να μπορεί να απολαμβάνει και πάλι τη ζωή. «Πριν από 10 χρόνια δεν πίστευα ότι θα ζήσω, ότι θα μπορέσω να επανέλθω. Ήμουν ζωντανός νεκρός. Ακινητοποιημένος στο κρεβάτι μου, με αφόρητους πόνους. Η μητέρα μου όμως πίστευε σε εμένα και με παρότρυνε να μην τα παρατήσω. Η δική της η επιμονή, έγινε η δική μου δύναμη. Χρωστώ ευγνωμοσύνη σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο «Animus» και εδώ και χρόνια με στηρίζουν και με βοηθούν. Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου. Το μόνο που με πληγώνει είναι ότι δεν μπορώ να παίξω μουσική, αλλά δεν τα παρατάω» δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας το δικό του μήνυμα ψυχικής δύναμης και αισιοδοξίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το βιβλίο της Άννας Κορτέση «Μεταξύ σοβαρού και αστείου».

Στο βιβλίο κεντρικός ήρωας είναι ο Βασίλης Πιπέρης και αναφέρεται στην περιπέτειά του, όπως ο ίδιος τη βίωσε και την περιγράφει.

Αποσπάσματα διάβασε η ίδια, η οποία υπέγραψε και τα βιβλία της που διανεμήθηκαν δωρεάν.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο επιστήθιος φίλος του Βασίλη Πιπέρη, ο γνωστός κωμικός και παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς. Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Ιωάννης Τσιάτσιος.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass