ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Δράση για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2019 15:40

Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από τη Διακήρυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον ορισμό των Δικαιωμάτων του Παιδιού, με πρωτοβουλία του, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην σύμβουλος στον Δήμο Λαρισαίων Απόστολος Ρούντος, προσωρινός κάτοικος της Κάτω Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς, προέβη σε εκτύπωση έγχρωμης αφίσας – πινακίδας, με περιεχόμενο εκπαιδευτικό και με περίληψη των άρθρων της Διακήρυξης και επισήμανση των κύριων σημείων και τομέων της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.

Αντίγραφα αυτής της πινακίδας σε καλαίσθητα κάδρα παρέδωσε στον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και αυτά, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αγιάς, αλλά και στα δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Τόσο ο κ. Γκουντάρας, όσο κι ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μπαρμπέρης Πέτρος, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ρούντο για την προσφορά του.

Από την πλευρά του ο κ. Ρούντος, όπως εξήγησε, «με έρευνα της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας, σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, κάπου 2 δισ. είναι παιδιά και γενικά νέοι, από αυτά πάλι το ένα τρίτο, κάπου 700 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας, ενώ πάνω από 20 εκατομμύρια τον χρόνο πεθαίνουν από πείνα. Άλλα τόσα πάλι εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα πολέμων. Σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά πάλι, δεν πήγαν ποτέ σε σχολεία! Άλλα πάλι τόσα εκατομμύρια αναγκάζονται να εργαστούν σκληρά, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, για την καθημερινή επιβίωσή τους και των οικογενειών τους, πάντοτε ανασφάλιστα, με ολοήμερη δουλειά και με αγγαρείες που τα εξαντλούν και δηλητηριάζουν τις τρυφερές παιδικές ψυχούλες τους. Αλλά και στην πολιτισμένη και ασφαλή δήθεν Ευρώπη και στην Ελλάδα, κάθε χρόνο πάνω από 250 χιλιάδες απαγάγονται ή και εξαφανίζονται. Άλλα, εγκαταλειμμένα, επαιτούν, αλητεύουν και ακόμα εξωθούνται στην παιδεραστία από κυκλώματα και καρτέλ».

«Επιβάλλεται ο συνεχής αγώνας όλων μας για τη διεθνή ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη μη εκμετάλλευση ανθρώπων δυστυχισμένων, των κατατρεγμένων προσφυγόπουλων εξαιτίας πολέμων, κατά της ξενικής φοβίας και του ρατσισμού» τόνισε ο κ. Ρούντος και συνέχισε: «Το σημαντικότερο – όπως επισημαίνουν ειδικοί – είναι η αποφυγή πολέμων σ’ όλη τη γη, με το φρικιαστικό παράδειγμα πολέμου εμφυλίου αυτού της Συρίας και την εξόντωση δεκάδων χιλιάδων αθώων παιδιών και παιδικών ψυχών, ακόμα και με χημικά όπλα εναντίον τους. Αρκεί ακόμα και το ένα πεντηκοστό των αμυντικών δαπανών των κρατών για εξοπλισμούς, για να μην πεινάει κανένα παιδί. Τέλος, επιβάλλεται, όχι να θυμούμαστε κάθε χρόνο και μία φορά τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά να είμαστε σε διαρκή καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως κοινωνία, φορείς και Κράτος».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass