Εκπλήξεις και ανατροπές στις εκλογές των Οικονομολόγων

Πρωτιά της ΔΗΚΙΟ και κερδισμένοι ΠΟΕ και «Τρικαλινοί» -Διατηρεί τη δύναμή της η ΠΟΦΕΕ - Το νέο Δ.Σ.

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2019 15:03

Με μεγάλη συμμετοχή και με τη γαλάζια παράταξη της ΔΗΚΙΟ να επικυρώνει την κυριαρχία της στον επιστημονικό φορέα των Οικονομολόγων και με μεγάλες κερδισμένες τις νεοσύστατες παρατάξεις των ΠΟΕ και των «Τρικαλινών Οικονομολόγων» ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη της επταμελούς διοίκησης του 7ου Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ. Οι Οικονομολόγοι συναισθανόμενοι την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το επάγγελμά τους έσπευσαν μαζικά στις κάλπες, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια για το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι 1.696, για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων 1.703 και όλα αυτά σε 2.500 εγγεγραμμένα μέλη.

Η ΔΗΚΙΟ συγκεκριμένα με ποσοστό 30,07% και 510 ψήφους εξασφαλίζει 2 έδρες στο νέο ΔΣ χάνοντας ωστόσο μία από τις 3 έδρες που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο, ενώ η ΠΟΕ με ποσοστό 26% και 441 ψήφους κατοχυρώνει 2 έδρες, η ΠΟΦΕΕ με ποσοστό 18,57% και 315 ψήφους διατηρεί τη 1 έδρα που είχε, η ΠΔΣΟ με ποσοστό 8,67% και 147 ψήφους παίρνει μία έδρα χάνοντας τη 1 από τις 2 που είχε, ενώ οι «Τρικαλινοί Οικονομολόγοι» με ποσοστό 10,67% και 181 ψήφους εξασφαλίζουν κι αυτοί 1 έδρα. Οι δύο άλλες παρατάξεις η ΔΠΚ με ποσοστό 3,95% και 67 ψήφους και η ΑΚΙΟΕ με ποσοστό 2,06% και 35 ψήφους δεν θα έχουν έδρα στο νέο συμβούλιο. Σημειώνεται ότι στον νομό Λάρισας η ΔΙΚΙΟ πήρε 303 ψήφους, η ΠΟΕ 264, ΠΟΦΕΕ 206, η ΠΔΣΟ 81, η ΔΠΚ 25, η ΑΚΙΟΕ 13 και η «Τρικαλινοί Οικονομολόγοι» 3. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συγκρότηση του προεδρείου που θα γίνει εντός των επομένων ημερών.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Και στη συνέλευση των αντιπροσώπων η ΔΙΚΙΟ πρώτευσε με 505 ψήφους και ποσοστό 29,65%, η ΠΟΕ με 456 ψήφους και ποσοστό 26,78%, η ΠΔΣΟ με 345 ψήφους και ποσοστό 20,26%, η ΠΟΦΕΕ με 285 και ποσοστό 16,74%, η ΔΠΚ 61 ψήφους και ποσοστό 3,58%, η ΑΚΙΟΕΕ με 49 ψήφους και 2,88%, και η ΑΡΣΥΟ 2 ψήφους 0,12%.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ θα απαρτίζεται από τους Ηλία Κοτσιμπογεώργο και Ευάγγελο Αναγνωστόπουλο από τη ΔΙΚΙΟ, Χρόνη Ισαακίδη και Μαργαρίτη Τσουλούφη από τους Προοδευτικούς Οικονομολόγους, τον Νίκο Κίσσα από την ΠΟΦΕΕ, τον Ιωάννη Μαργαριτόπουλο από την ΠΔΣΟ και τον Αθανάσιο Παπακωνσταντίνου από τους «Τρικαλινούς Οικονομολόγους».

ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΣΙΜΠΟΓΕΩΡΓΟΣ

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και επικεφαλής της ΔΙΚΙΟ δήλωσε στην «ΕτΔ». «Παραμένουμε η 1η παράταξη στη Θεσσαλία σπάζοντας το φράγμα των 300 ψηφοδελτίων, το οποίο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για όλες τις παρατάξεις. Η μεγάλη συμμετοχή των Θεσσαλών Οικονομολόγων μαρτυρά την αναβάθμιση του φορέα μας τόσο από το έργο της Κεντρικής Διοίκησης, της οποίας είχαμε την προεδρία την τελευταία τριετία όσο και από το έργο της Διοίκησης του Περιφερειακού Θεσσαλίας. Η επόμενη μέρα μάς βρίσκει όλους ενωμένους να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας υπηρετώντας ταυτόχρονα τον ρόλο μας ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας».

*Η καταμέτρηση για τις ψήφους των υποψηφίων σε Διοικητικό Συμβούλιο και Συνέλευση των Αντιπροσώπων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απόλυτος νικητής στις εκλογές για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναδείχτηκε η ΔΙΚΙΟ. Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, κατάφερε -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- να έχει ποσοστό πάνω από το 40% και με πρωτιά στη συντριπτική πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΙΚΙΟ από το 2004 και έπειτα δεν έχει χάσει εκλογική αναμέτρηση, μετρώντας 7 συνεχόμενες νίκες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass