«Φιλόδημος» και θεσμική θωράκιση έφεραν αέρα ανάπτυξης στις ΔΕΥΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΥΑ Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 30ή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ * ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 21:30

Θεσμική αναβάθμιση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) και «Φιλόδημος», είναι δύο βασικά στοιχεία, που βοήθησαν στο να παραχθεί ένα εξαιρετικό έργο τα τελευταία χρόνια στις ΔΕΥΑ της χώρας προς όφελος των καταναλωτών, για τα δύο δημόσια αγαθά, το νερό και το περιβάλλον.

Την άποψη αυτή εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., κ. Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, με αφορμή την 30ή τακτική γενική συνέλευση των μελών Ε.Δ.Ε.Υ.Α., που πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα.

«Στόχος είναι να διατηρήσουμε ενεργό το πρόγραμμα «Φιλόδημος», προχωρώντας έργα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας. Έδωσε πνοή στις τοπικές κοινωνίες…» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, αναφέροντας επίσης ότι σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των ΔΕΥΑ, τα τελευταία χρόνια, έδωσε και η «θεσμική θωράκισή τους».

Ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού, τάχθηκε κατά αυτού του μοντέλου, υποστηρίζοντας ότι σε όσες χώρες του εξωτερικού εφαρμόστηκε, απέτυχε.

«Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θέλουν το φιλέτο και όχι το κόκαλο! Αλλά αυτά τα δύο δεν πάνε χώρια…» δήλωσε ο ίδιος, εννοώντας ως κόκαλο τη διαχείριση των δικτύων και σημειώνοντας: «Πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι τελείως αχαρτογράφητη. Δεν ξέρουμε καν πότε έγινε τι, και πού. Αυτά λέγονται για να λέγονται. Οι ΔΕΥΑ υπερασπίζονται τη δημόσια λειτουργία».

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που στελεχώνουν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης Αποχέτευσης της χώρας, δηλώνοντας ότι «η εξαιρετική απόδοση οφείλεται σε εκείνους», ενώ ευχαρίστησε και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ, τονίζοντας: «Χάρη στη συλλογική προσπάθεια κατάφερε πολλά πράγματα που δεν είχαν επιτευχθεί όπως η θεσμική θωράκιση των ΔΕΥΑ, ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού μας πλαισίου, η δημιουργία αυτού του τεράστιου προγράμματος που λέγεται Φιλόδημος και άλλα πολλά».

«Οι ΔΕΥΑ είναι ένα δυναμικό εργαλείο που υπηρετεί τα δημόσια αγαθά, όπως το νερό και το περιβάλλον» κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας στις τοπικές κοινωνίες: «Πρέπει όλοι μαζί, κοινωνίες και τοπική αυτοδιοίκηση, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τα θέματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής είναι πια επιτακτικές ανάγκες. Καλώ όλες της ΔΕΥΑ της χώρας να συνεργαστούν μαζί μας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης δήλωσε πως είναι τιμή για τη Λάρισα, η πραγματοποίηση της συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ, στην πόλη που ιδρύθηκε - μετά από 30 χρόνια. Χαρακτήρισε «φωτισμένο δήμαρχο» τον Αριστείδη Λαμπρούλη, τον εμπνευστή της δημιουργίας της και τόνισε ότι η ΕΔΕΥΑ έχει καταγράψει στο ενεργητικό της σημαντικές επιτυχίες, που στοχεύουν στην υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού, του νερού, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων, τη θεσμική της αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε το 2017, με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των Δ.Ε.Υ.Α.

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Η Ένωση έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες σε όφελος των δημοτικών επιχειρήσεών μας. Οι εργασίες της τελευταίας περιόδου ιδιαίτερα, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, ίσως τις πιο μεγάλες επιτυχίες της Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια.

Δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις να πάνε ακόμα πιο ψηλά για να προασπίσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό και να βοηθήσουμε όλα τα θέματα του περιβάλλοντος, τους βιολογικούς τα δίκτυα κ.λπ.».

Σχετικά με τις εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΔΕΥΑ, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, στο πλαίσιο της συνέλευσης των μελών της, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι «το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει με δύναμη και ενότητα να διεκδικήσει το αύριο των ΔΕΥΑ».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Μαβίδης, η γενική διευθύντρια της ΕΔΕΥΑ κ. Όλγα Κοτσελίδου και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass