Οι κτηνοτρόφοι στον Επιτάφιο, ο ζωοκλέφτης στο μαντρί

ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΕΛΙΑ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 22:10

Αδυναμία στις ζωοκλοπές την περίοδο του Πάσχα φαίνεται πως είχε αλλοδαπός υπήκοος που καταδικάστηκε χθες σε πολύμηνη φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση, κλοπή κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα ζωοκτονίας.

Ο δράστης και πρώην κάτοικος χωριού του Δήμου Κιλελέρ «ανάγκασε» με τις πράξεις του κτηνοτρόφους της περιοχής να φυλάνε οι ίδιοι στα μαντριά τους αφού – όπως διευκρίνισαν στην «Ε» - «εμείς ήμασταν στον Επιτάφιο και κάποιοι μας έκλεβαν τα μαντριά».

Τα περιστατικά ζωοκλοπών, όπως είναι γνωστό από τις αστυνομικές αναφορές, καταγράφουν ανοδική πορεία τις εορταστικές περιόδους με αφορμή και τις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς, υποχρεώνοντας τους κτηνοτρόφους στη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Ο Αλβανός υπήκοος που ως εργαζόμενος κατοικούσε σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Νίκαιας, «από κοινού με άγνωστο κατά την προανάκριση δράστη αφαίρεσε ξένα ζώα από την κατοχή άλλου, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα».

Ειδικότερα, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 από ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται έξω από τη Νίκαια, αφαίρεσε μία κατσίκα και ένα κριάρι, ενώ λίγο αργότερα, από άλλο ποιμνιοστάσιο αφαίρεσε πέντε πρόβατα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 και στις αρχές Μαρτίου 2013, από ποιμνιοστάσιο που είχε ξανακλέψει στο παρελθόν, αφαίρεσε γαλοπούλες και 5 κοτόπουλα. Από άλλο ποιμνιοστάσιο αφαίρεσε 85 κοτόπουλα και 20 κουνέλια.

Στις αρχές Απριλίου 2013 από κοινού με άγνωστο συνεργό του, μπήκε σε άλλο ποιμνιοστάσιο και προσπάθησε να σφάξει ένα μοσχάρι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει «αφού ήταν άγριο» όπως είπε κτηνοτρόφος στην κατάθεσή του, «τόσο άγριο που ούτε εγώ δεν μπορούσα να το ταΐσω γι’ αυτό δεν τα κατάφεραν. Το έδεσαν για να το σφάξουν αλλά δεν τα κατάφεραν και το παράτησαν» όπως διευκρίνισε ο ίδιος στην «Ε».

Στις καταθέσεις τους, τέσσερις κτηνοτρόφοι στα ποιμνιοστάσια των οποίων έδρασε ο κατηγορούμενος, τόνισαν μεταξύ άλλων πως «φύλαγαν στο μαντρί», ήταν άνοιξη και κρύβονταν «στα χορτάρια για να τον πιάσουν» αλλά όπως με έμφαση υπογράμμισε ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας «μας φύλαξε η Παναγιά που δεν τον πιάσαμε».

Στην παρατήρηση άλλου κτηνοτρόφου πως «πρέπει να υπάρχει φόβος και τιμωρία» για τέτοιες πράξεις, «παρενέβη» η εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας ότι ο δράστης «δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του Αυτοφώρου», αφού τον Μάιο του 2013 είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του ΑΤ Κιλελέρ ενώ στο χθεσινό δικαστήριο εξεταζόταν η συμμετοχή του και σε ζωοκλοπές άλλης περιόδου.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου τονίζοντας ότι αυτός είναι ο δράστης και προηγούμενων κλοπών με τον συνήγορό του – που εκπροσώπησε τον δράστη καθότι ο ίδιος απουσίαζε - να ζητά την απαλλαγή του κατηγορουμένου, ελλείψει στοιχείων. Το Δικαστήριο, τελικά έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις που είχε παραπεμφθεί, επιβάλλοντας ποινή πολύμηνης φυλάκισης.

Ο δράστης δεν κατοικεί πλέον στην περιοχή, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί και ο συνεργός του.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass