ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Αβερώφειος και εκπαιδευτικά στη συνάντηση Κέλλα-Διγαλάκη

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2019 17:21

Για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή συζήτησαν, μεταξύ άλλων, με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας και οι κ. Ξενοφών Σπηλιώτης πρ. πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Αλέξανδρος Παπαχατζής, καθηγητής και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Για την αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, που για τον ν. Λάρισας είναι ζωτικής σημασίας, προτάθηκε προς τον αρμόδιο Υφυπουργό, η προοπτική συγκρότησης μιας μη κερδοσκοπικής δομής με τις συνέργειες των Τμημάτων Περιβάλλοντος (Λάρισα), Κτηνιατρικής (Καρδίτσα) και των συναφών Τμημάτων της Σχολής Γεωπονίας (Λάρισα, Βόλος) του Π.Θ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σκοπός θα είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για νέους αγρότες, μέσω προγραμμάτων επιπέδου τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, υποστήριξης και επιχειρηματικής καθοδήγησης επιχειρηματικών σχεδίων νέων παραγωγών και επιχειρηματιών – δημιουργών.
Ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε πως “το αίτημα του κ. Κέλλα για δημιουργία αυτόνομου Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων και επαναλειτουργία του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Π.Θ, θα εξεταστεί με τη θεσμοθέτηση της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), που θα αντικαταστήσει την ΑΔΙΠ”. ΘΕΣΠΙΣΗ
ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ
Σύμφωνα με τον κ. Κέλλα και τους κ. Σπηλιώτη και Παπαχατζή, “μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας από το Π.Θ, παρατηρούνται προβλήματα αποτελεσματικής διοίκησης, λόγω της έκτασης που καταλαμβάνει το νέο Ίδρυμα, με αποτέλεσμα την κακή κατάσταση των υποδομών στις εγκαταστάσεις της Λάρισας και της Καρδίτσας, την ελλειμματική λειτουργία των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών συντήρησης στη Λάρισα, καθώς και τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντος και των υπηρεσιών στον Βόλο”.
Για τούτο και “θα πρέπει να εξετασθεί η περίπτωση θέσπισης ενός χωρικού Αντιπρύτανη με ευθύνη για τις εγκαταστάσεις της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, με έδρα τη Λάρισα, αλλά και την υλοποίηση λειτουργικού προϋπολογισμού και του ΠΔΕ”.
Ακόμη, προτάθηκε στον υφυπουργό Παιδείας “τα τμήματα “Περιβάλλοντος” και “Ενεργειακών Τεχνολογιών”, της Σχολής Τεχνολογίας στη Λάρισα, να μετατραπούν σε 5ετή Τμήματα Μηχανικών, ώστε να καταστούν βιώσιμα ή να συγχωνευτούν σε ένα πενταετές Τμήμα Μηχανικών”.
Τέλος, “η προκήρυξη και κάλυψη κενών θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού να γίνεται κατά προτεραιότητα και ετεροβαρώς υπέρ των νέων Τμημάτων, μέχρις ότου καταστούν το γρηγορότερο αυτοδύναμα”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass