Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά για το εορταστικό τραπέζι

ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΡΕΑΤΑ - ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ-ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2019 22:12

Κορύφωση της κίνησης αναμένουν από σήμερα Κυριακή και τις επόμενες δύο ημέρες προπαραμονή και παραμονή Χριστουγέννων οι Λαρισαίοι αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες και κρεοπώλες.

Ερμηνεύοντας την εικόνα των τελευταίων ημερών, σχολιάζουν ότι προφανώς ο κόσμος περίμενε το δώρο για να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι, ενώ συνηθίζεται τα ψώνια να γίνονται την τελευταία στιγμή, αφού τις προηγούμενε ημέρες εξοφλούν λογαριασμούς και αγοράζουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για το γιορτινό τραπέζι φέτος οι καταναλωτές θα χρειαστεί να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για το κρέας. Όπως λέει στην «Ε» ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος οι τιμές πέρα από το μοσχάρι που είναι σταθερές, είναι αυξημένες σε όλα τα είδη. Το κρέας όμως έχει την τιμητική του στο εορταστικό τραπέζι και έτσι η κίνηση δεν έχει επηρεαστεί. «Αναμένουμε κορύφωση σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες. Τα κρεοπωλεία είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και με άριστης ποιότητας προϊόντα. Είναι αλήθεια ότι φέτος οι τιμές είναι πιο αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Το χοιρινό ξεκινά από τα 5,50 ευρώ με κόκκαλο και μπορεί να φτάσει τα 7 ευρώ άνευ οστού, η γαλοπούλα κυμαίνεται στα 8 με 9 ευρώ, το αρνάκι γάλακτος από 9 ευρώ και πάνω και το κατσίκι από 10 ευρώ και πάνω. Όλα τα προϊόντα είναι από ντόπιους παραγωγούς και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό».

Την τιμητική τους έχουν αυτή την περίοδο και τα γλυκίσματα νηστίσιμα και εορταστικά όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες . Ο πρόεδρος Ζαχαροπλαστών ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Κελεσίδης εξήγησε ότι αυτές τις μέρες ο κόσμος επιλέγει κυρίως τα νηστίσιμα γλυκά και γενικά αγοράζει σε μικρές ποσότητες και γενική η κίνηση είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Από σήμερα όμως, όπως λέει, που ξεκινάει και η έξοδος αλλά και οι επισκέψεις για γιορτές και τραπέζια αναμένεται να είναι αυξημένη. Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα ξεκινά από τα 11 και φτάνει έως τα 13 ευρώ το κιλό, ενώ για τους κουραμπιέδες από 13 έως 15 ευρώ το κιλό. «Οι τιμές μας είναι σταθερές. Συμπιέζουμε το κέρδος μας για να μπορεί ο κόσμος να κάνει περισσότερες αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Λάρισας κ. Αλέξανδρος Γκούλιος, τονίζει ότι από την περασμένη Παρασκευή η αγορά άρχισε να ξεμουδιάζει και η κίνηση αναμένεται αυξημένη από σήμερα. «Μπήκε το δώρο και ελπίζουμε και σε τόνωση της ψυχολογίας των καταναλωτών από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Καθημερινά παρασκευάζουμε εορταστικά φρέσκα γλυκά και οι τιμές για τους καθιερωμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα κυμαίνονται από 8 έως 12 ευρώ. Τα τσουρέκια και οι βασιλόπιτες είναι προϊόντα που δουλεύουμε αυτές τις μέρες. Την Τρίτη οι φούρνοι θα διαθέτουν ψωμί για τρεις ημέρες.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass