«Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και όχι κλειστά»

-Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Σ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ «ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ» * ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 22:27

Την έκπληξη και τη θλίψη του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης, για τις τοποθετήσεις αναφορικά με την επιλογή του 5ου

Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου, της διευθύντριας του σχολείου και του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας.
Ο ίδιος λέει, ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να μπει στη λογική της «κολοκυθιάς» όσον αφορά στο ποιο κτίριο θα επιλεγεί για να λειτουργήσει μια δομή που στόχο έχει να βοηθήσει παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και έχει κάθε δικαίωμα και αρμοδιότητα να επιλέξει τον χώρο που ο Δήμος φροντίζει να συντηρεί και να εξοπλίζει. «Δεν θέλουμε σχολεία ανοιχτά το πρωί και κλειστά το απόγευμα. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία. Το σχολείο είναι φάρος όχι μόνο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Θλίβομαι από τις τοποθετήσεις που έκαναν τόσο η διευθύντρια κ. Λογαρά όσο και ο Σύλλογος Δασκάλων, αφού είναι αδιανόητο να αντιδρούν για μια δομή που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά ωφελούμενων του ΤΕΒΑ.
Πρωτίστως είμαι εκπαιδευτικός και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι αρνούνται να φιλοξενήσουν στο σχολείο παιδιά. Το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ήδη το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος έκανε επένδυση τοποθετώντας κλιματιστικά για να λειτουργήσει το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη». Η θέρμανση του σχολείου δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί, τουναντίον μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη και για προσωπικό επιπλέον για την καθαριότητα, αλλά και θα φροντίσουμε να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί το σχολείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, ο κ. Βούλγαρης τονίζει «Οφείλουμε πολλά σε αυτά τα παιδιά και ήδη έχουμε αργήσει. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και θα έπρεπε να έχει την ανάλογη υποστήριξη».
Τέλος, όσον αφορά στο πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, αναφέρει ότι το θέμα των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν βρίσκεται στην τελική φάση και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και η λειτουργία του.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass