Στα «χαρακώματα» για τη νέα «χακί» Ομοσπονδία

Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΟΜΕΝΣ»

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2020 22:17
Ο κ. Θωμ. Ντιντιός Ο κ. Θωμ. Ντιντιός

Ένα βήμα πριν την ένταξή τους σε νέο, δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, βρίσκονται οι Λαρισαίοι εν ενεργεία στρατιωτικοί – μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ).

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση και με μια, κατά πλειοψηφία, απόφαση η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΣΠΕΛ υιοθέτησε την πρόταση του ΔΣ της Ένωσης για αποχώρηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Οι έντονες αντιπαραθέσεις στη συνδικαλιστική ηγεσία των στρατιωτικών έχουν προκαλέσει «εμφύλιο» με τοπικές Ενώσεις, όπως της Λάρισας, να αποχωρούν από την ΠΟΜΕΝΣ με αφορμή «αγωγές, μηνύσεις και εξώδικα σε βάρος στρατιωτικών» της έτερης ομοσπονδίας (ΠΟΕΣ), όπως τονίζεται από τους συνδικαλιστές αλλά και «με μηνύσεις και εξώδικα» κατά δημοσιογράφων. Αντιπαραθέσεις που οξύνθηκαν μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του υφυπουργού Άμυνας, Αλκ. Στεφανή να προχωρήσει στην ίδρυση Σώματος Υπαξιωματικών.

Η αποχώρηση της ΕΣΠΕΛ όπως και άλλων Ενώσεων σηματοδοτεί την έναρξη «ζυμώσεων για προσχώρηση σε κάποιο άλλο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο» όπως εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ, Θωμ. Ντιντιός με αφορμή και την απόφαση της προχθεσινής συνέλευσης.

Επί της ουσίας, στη συνέλευση επικαιροποιήθηκε η ειλημμένη απόφαση του ΔΣ να αποχωρήσουν οι Λαρισαίοι στρατιωτικοί από την ΠΟΜΕΝΣ ενώ τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθούν οι διεργασίες για τη δημιουργία νέας Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες αποφάσεις διαφοροποίησης από την ΠΟΜΕΝΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΕΣΠΕΛ σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 08 πρακτικό γενικών συνελεύσεων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) της 12 Ιανουαρίου 2020, αποφασίστηκε με πλειοψηφία των μελών, η διακοπή εκπροσώπησης της Ενώσεως (ΕΣΠΕΛ) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) από τούδε και στο εξής.

 Το σκεπτικό της αποφάσεως των παρευρισκομένων μελών της Ε.Σ.Π.Ε.Λ., στηρίχθηκε στην παρακάτω επιχειρηματολογία: Η αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης της Ενώσεως μας (ΕΣΠΕΛ), από το δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΜΕΝΣ) εν απουσία πρακτικών αποτελεσμάτων επί των ενεργειών της.

 Η διαπίστωση αδυναμίας περί της ορθής οργάνωσης και λειτουργίας του δευτεροβάθμιου οργάνου (ΠΟΜΕΝΣ) όπου ανήκαμε. Η αδυναμία επικοινωνίας - συνεργασίας της Ενώσεώς μας (ΕΣΠΕΛ) με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΠΟΜΕΝΣ), για τη διεκδίκηση επίλυσης προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα μέλη μας.

Η ανακριβής τεκμηρίωση, για τη σύσταση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΠΟΜΕΝΣ την 16 Οκτωβρίου 19 (μόλις μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή ημερίδας της ΕΣΠΕΛ που σκοπό είχε την ενημέρωση συναδέλφων που προέρχονται από παραγωγικές σχολές), αλλά και την ανακριβή τεκμηρίωση για τη σύσταση του πειθαρχικού συμβουλίου την 8 Ιανουαρίου 2020 μόλις τρεις (3) ημέρες πριν από την Γ.Σ, προκειμένου να δρομολογηθεί η πειθαρχική δίωξη της ΕΣΠΕΛ.

Σε συνέχεια της παραπάνω αποφάσεως, τα μέλη του ΔΣ της Ε.Σ.Π.Ε.Λ. εγγυούνται και διαβεβαιώνουν για την αμεσότητα των ενεργειών τους, ώστε η Ένωσής μας βραχυπρόθεσμα να εκπροσωπείται επάξια από ένα δευτεροβάθμιο όργανο που θα σέβεται τους κόπους και τους αγώνες της, στον στίβο της συλλογικής έκφρασης» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass