Πρεμιέρα στις 27 Γενάρη, κλιμάκωση στην «Agrotica»

ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 15:32

Πολύμορφες τοπικές αγροτικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου «έβγαλε» η χθεσινή Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στα Φάρσαλα, με κλιμάκωση την 1η Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση της «Agrotica».

Πλήθος αγροτών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγρότες με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, το κόστος παραγωγής, ΕΛΓΑ, πετρέλαιο, φάρμακα, λιπάσματα κ.ά. τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και στη συνέχιση του πρωτογενούς τομέα.

«Μαζευτήκαμε σήμερα στα Φάρσαλα, σε Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη για να συζητήσουμε τα προβλήματα που κάθε χρόνο αυξάνονται αντί να μειώνονται. Να δούμε πώς θέλουμε να εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις και επειδή τα περιθώρια μας κάθε χρόνο μειώνονται - κάθε χρόνο ο ενεργός αγροτικός πληθυσμός μειώνεται - ήρθε η ώρα επιτέλους να αντιδράσουμε απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που ενώ μας θεωρούν ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης του τόπου, δεν κάνουν τίποτα, ώστε να λύσουν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Φαρσαλινός εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτης Αλειφτήρας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα, τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλα, ενώ στο κεντρικό τραπέζι βρέθηκαν επίσης, οι πρόεδροι Αποστόλης Θωμόπουλος και Θεόδωρος Γεωργαδάκης, των αγροτικών συλλόγων από τα Τρίκαλα και τη Ζαγορά.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, διατυπώνοντας τα προβλήματα των αγροτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotika, την 1η Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και νωρίτερα μετρώντας τις δυνάμεις μας τοπικά τις επόμενες ημέρες, αν μπορεί να γίνει ένα κοινό Πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα, η Καρδίτσα αποφάσισε να βγάλει τα τρακτέρ στον δρόμο, να μετρήσει δυνάμεις για ένα κοινό Πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια, αλλιώς θα προβεί σε κινητοποιήσεις στον Ε-65. Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές τοποθετήσεις αγροτών για το αγροτικά προβλήματα.

Την Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα χαιρέτησαν εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Στ. Κουκουλιός και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος αγροτικού του Δήμου Φαρσάλων Δημ. Γούσιας σημειώνοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αγροτών, γνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου που επιζητούν λύση. Επίσης στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, οι δημ. σύμβουλοι Φαρσάλων κ. Κων/νος Τύμπας, Κων/νος Μπρόζος, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και Γιάννης Γκέβρος, Γιάννης Λελεντζής, Ευάγγελος Κατσιαούνης, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και μεμονωμένοι αγρότες από τα Φάρσαλα και όλη τη Θεσσαλία.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass