Ζητά κλιμακωτή τιμολόγηση στο νερό

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 15:34

«Άδικη» θεωρεί την τιμολόγηση του νερού από τη ΔΕΥΑΛ, στους καταναλωτές που ξεπερνούν την κατανάλωση των 50 κυβικών, η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» και προτείνει: «η τιμή των 0,94 ευρώ ανά κυβικό να χρεώνεται από το 51ο κυβικό έως το 100ό κυβικό κατανάλωσης και η τιμή των 1,12 ευρώ (θα μπορούσε ακόμη και να αυξηθεί) από το 101ο κυβικό και πάνω».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ υπάρχει μια αδικία, η οποία θεωρούμε πως θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα και έχει να κάνει με την τιμή, την οποία καλείται κανείς να πληρώσει εφόσον ξεπεράσει τα 50 κυβικά κατανάλωσης. Πιο συγκεκριμένα, από 1 έως 50 κυβικά κατανάλωσης η ισχύουσα τιμή ανά κυβικό είναι 0,58 ευρώ, από 51 έως 100 κυβικά είναι 0,94 ευρώ ανά κυβικό, ενώ από 101 κυβικά και πάνω είναι 1,12 ευρώ ανά κυβικό.

Τι συμβαίνει όμως κάθε φορά που κάποιος ξεπεράσει τα 50 κυβικά κατανάλωσης; Καλείται από το πρώτο κυβικό να πληρώσει την υψηλότερη τιμή. Έτσι ακόμη και ένας καταναλωτής που θα καταναλώσει 51 κυβικά νερού, θα πληρώσει 0,94 ευρώ από το πρώτο κυβικό, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η συνολική τιμή του λογαριασμού του.

Αυτό που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να συμβεί, είναι να πληρώσει 0,58 ευρώ για τα πρώτα 50 κυβικά και 0,94 ευρώ για το υπερβάλλον κυβικό.

Υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγκάζονται να καταναλώσουν αρκετά κυβικά νερού, λόγω αντικειμενικών αναγκών. Δεν γίνεται να συνεχίζεται η «τιμωρία» τους, ενώ δεν μπορούν να αποφύγουν την κατανάλωση.

Πρότασή μας είναι η τιμή των 0,94 ευρώ ανά κυβικό, να χρεώνεται από το 51ο κυβικό έως το 100ό κυβικό κατανάλωσης και η τιμή των 1,12 ευρώ (θα μπορούσε ακόμη και να αυξηθεί) από το 101ο κυβικό και πάνω.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΥΑΛ θα μπορούσε να διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του υδροφόρου (και όχι μόνο) ορίζοντα.

Σε μια τέτοια πρωτοβουλία η παράταξή μας δηλώνει παρούσα, τόσο με την κατάθεση προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή, όσο και με την ενεργό συμμετοχή της σε οποιαδήποτε δράση.

Η σημερινή τιμολόγηση είναι άδικη και η αδικία αυτή θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass