Κόβουν πίτα και χορεύουν…

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2020 15:04

-Σήμερα Σάββατο στις 8:30 μ.μ. στο «Κτήμα Αίγλη» στα Φάρσαλα, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών και Περιχώρων επαρχίας Φαρσάλων. Τη βραδιά θα συντροφεύσουν μουσικά οι Χρήστος Ντούλας, Βαγγέλης Νούσης, Θανάσης Βόλλας, Σάκης Πρεμέτης, Γιώργος Ζούμπας. Την εκδήλωση θα ανοίξει το χορευτικό του συλλόγου.

-Ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα του κ. Παναγούλη στη Σκήτη. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν. Το φλουρί είναι προσφορά του χρυσοχοείου Γιώργου Χασαμπαλιώτη.

-Ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευυδρίου και η Κοινότητα Μεγάλου Ευυδρίου, θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ., στο πρώην Δημαρχείο Ενιπέα στο Μεγάλο Ευύδριο. Μετά την κοπή της πίτας θα ακολουθήσει μπουφές με τοπικά εδέσματα.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψουν οι διοργανωτές σύλλογοι της Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών σήμερα Σάββατο και ώρα 9 μ.μ., στο Ογχηστός Lounge Bar, στη Χάλκη Λάρισας. Οι διοργανωτές σύλλογοι είναι οι: ΜΕΣ Γλαύκης, ΠΣ Πυργετού, ΜΕΣ Συκουρίου, ΕΣ Χάλκης.

-Σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο καφενείο της Λίτσας Ζυγούρη στο Αχίλλειο Φαρσάλων, ο Σύλλογος Γυναικών Αχιλλείου «Η Θέτιδα» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Γ. Αργυρού. Είσοδος ελεύθερη.

-Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει ο ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά σήμερα Σάββατο στη Λέσχη Πολιτισμού Ιπποκράτη για τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Για τα παιδικά τμήματα στις 2 μ.μ και για το τμήμα ενηλίκων στις 4.30 μ.μ.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα «Κρασομάνα». Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά μουσικό συγκρότημα.

-Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα σήμερα Σάββατο και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο δεξιώσεων «Palladium» (2o χλμ. Λάρισας- Γιάννουλης).Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η ορχήστρα των Βαγγέλη και Τάκη Μπέτζιου.

-Την ετήσια χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Συκουρίου σήμερα Σάββατο και ώρα 8.30 μ.μ. στο κέντρο «Πλατάνια» στο Πουρνάρι Λάρισας.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλελέρ «Η Αγία Μαρίνα» σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Κιλελέρ.

-Την ετήσια χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» σήμερα Σάββατο και ώρα 9 μ.μ. στο «Κτήμα Δριστέλλα» (7ο χλμ. Λάρισας-Τυρνάβου).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σήμερα Σάββατο και ώρα 8.30 μ.μ. στο εστιατόριο «Λαδοφάναρο» (Ξάνθου 6, Φρούριο). Από τον Σύλλογο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν το συντομότερο δυνατό συμμετοχή, αναφέροντας όνομα και αριθμό ατόμων, τηλεφωνικά στη γραμματεία του Συλλόγου, 2410-620.393 καθημερινά 6-8 το απόγευμα.

-Ο ετήσιος χορός του συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, με ώρα έναρξης 9 μ.μ. στο κέντρο διασκέδασης «Ανεμόμυλος» στο 7ο χλμ. Λάρισας-Φαλάνης. Τραγουδούν οι Γιάννης Γκόβαρης, Γιάννης Τσιάτσιος, Κώστας Γαρέφης και στο κλαρίνο ο Σπύρος Μποκόρος.

-Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα Σάββατο και ώρα 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα του Ταπατά στο Ομόλιο.

- Σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς κόβει βασιλόπιτα για τον νέο χρόνο στο καφενείο του Χρήστου Δρόσου, στη Βαμβακού Φαρσάλων. Θα ακολουθήσει χορός με την ορχήστρα του μουσικού Γιώργου Αποστολόπουλου.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο ΜΕΣ Ομορφοχωρίου σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. στο κτήμα «Βερσαλίες».

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμυγδαλής Αγιάς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα Σάββατο στις 5.30 μ.μ. στο «Στέκι» του χωριού.

- Ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα Σάββατο, στις 5:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ανάβρας.

-Ο Σύλλογος Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του, σήμερα Σάββατο, στο κέντρο «HAMOS PLACE» στην Ελασσόνα.

Χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά των συλλόγων Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συκέας, «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας και Κοπατσαραίων. Θα ακολουθήσει γλέντι με τον σπεσιαλίστα στο κλαρίνο Βαγγέλη Πέγιο και τα χάλκινα Κοζάνης. Στο τραγούδι ο Χρήστος Ντάγκαλας, ο Βαγγέλης Τόρης και η Έλλη Κοσμά. Τηλέφωνα για κρατήσεις: 6944-138.906 και 6979-593.378. Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

-«Οι Φίλες της Αγάπης» θα υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο, κόβοντας την πίτα τους, αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι στο «Κτήμα Βερσαλλίες». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων, θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα, με τη γνωστή ζωντάνια τους, ενώ τρεις καλλιτέχνες, ο Παναγιώτης Χολέβας, ο Μιχάλης Ζουριδάκης και η Χριστίνα Λιόλιου θα δώσουν τη δική τους νότα τραγουδώντας γνωστά αγαπημένα τραγούδια.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της μετακίνησης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Δημοτικό Ωδείο στις 12.30.

-Την αγιοβασιλόπιτά του θα κόψει ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νομού Λάρισας αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο κέντρο «Φρούριο». Νωρίτερα και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά, με την ξενάγηση να γίνεται στα Αγγλικά. Πληροφορίες στη Μαρία Παπαδημητρίου 6947-848.569.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρίσσου στα γραφεία του Συλλόγου αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 π.μ.

-Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «ο Θετταλός» θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα - κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο δεξιώσεων "Λιόγερμα" (6ο χλμ. Λάρισας - Αμπελώνα) αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αργύρης Κόκορης (λαούτο/τραγούδι), Θοδωρής Κυριλλίδης (ποντιακή λύρα), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Σπύρος Τζιάτζιος (κρουστά), Κωνσταντίνος Δεδούσης (κλαρίνο). Θα εμφανιστούν τα παιδικά τμήματα και το εφηβικό τμήμα παραδοσιακού χορού καθώς επίσης θα γίνει παρουσίαση των παιδικών τμημάτων TaeKwonDo του συλλόγου.

 -Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου, αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ακαδημίας (Τσιμισκή 3) στο Σιταροπάζαρο, στην Ελασσόνα.

-Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην ταβέρνα «Ο Πλατύς» στη Πλατιά Άμμο.

-Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης συνεχίζει την παράδοση, για την κοπή πίτας, με πεζοπορία και το συνταίριασμα χαράς και ανάτασης ψυχής με τη γνώση, στο βουνό και το δάσος Τσαριτσάνης, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου και φέτος, αύριο Κυριακή 26 του Γενάρη. Η διαδρομή είναι ήπια και βατή για μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρχουν και εκπλήξεις, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

-Η Ιστορική -Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» θα πραγματοποιήσει τη κοπή βασιλόπιτας για το 2020, αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών ΚΕΟΑΧ. Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ., μία περιοχή χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός. Κρατήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6974-930.467.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Γυναικών Μικρού Βουνού στο Δημοτικό Σχολείο αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ.

-Οι γυναίκες του Δοτσικού Γρεβενών θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους αύριο Κυριακή 26 Γενάρη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά τα χάλκινα του Τάκη Μπέτσιου.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην ταβέρνα «Νιβόλιανη» του Μεγαλοβρύσου. Θα ακολουθήσει, για όλο το μεσημέρι, μουσικό πρόγραμμα με την Αθηνά Πολυμέρου στο τραγούδι, τον Σπύρο Πολύμερο στο τραγούδι και στην κιθάρα και τον Δημήτρη Κυριαζόπουλο στα πλήκτρα.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν οι εθελόντριες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας στο κτίριο της Βιβλιοθήκης μεθαύριο Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ.

-Γενική συνέλευση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Ν. Λάρισας την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

-Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Υ. Λαρισας, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστών Ν. Λάρισας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση τα μέλη της Ένωσης θα ενημερωθούν για τα οικονομικά και άλλα θέματα που απασχολούν.

-Την αγιοβασιλόπιτά του θα κόψει ο Μορφωτικό Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του 26ου Δημοτικού Σχολείου. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, ενώ μουσική θα παίξει λαϊκοδημοτική ορχήστρα που αποτελούν οι: Γιώργος Αραμπατζής (κλαρίνο), Γιάννης Τσιούγκος (τραγούδι-κιθάρα), Στέλιος Αθανασούλης (μπουζούκι-τραγούδι), Κώστας Αντωνίου (πλήκτρα).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λάρισας το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Πισίνα» (5ο χλμ. Λάρισας-Τρικάλων). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση των μαθητών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2019.

-Η Λέσχη 75 κόβει πίτα το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Εν Λαρίση».

-Τα όγδοα γενέθλιά τους θα γιορτάσουν οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στη 1 μ.μ. στο κέντρο Διασκέδασης «Κιβωτός» (Βερμίου 2, πίσω από το γήπεδο του Αλκαζάρ). Στην εκδήλωση θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του κινήματος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6985-934.264 Νταλώσης Γιάννης, 6974-091.819 Καλούδη Εύη.

-Εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα διοργανώνει η 8η ΕΜΑΚ Λάρισας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.

-Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» και ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου κόβουν την πίτα τους την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στο κέντρο «Χρυσό Τζάκι».

-Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και Περιχώρων θα πραγματοποιήσει τον χορό και την κοπή τις πίτας του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 12 μ. στο «Κτήμα Βερσαλίες» (5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11.30 π.μ., ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου. Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του Μουσείου.

-Ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» (6ος όροφος). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ του αντιπροέδρου του Ομίλου κ. Βασίλη Τσολάκη με θέμα «Οι τοιχογραφίες του καθολικού της Παναγίας Ολυμπιώτισσας». Η είσοδος είναι ελεύθερη και στα μη μέλη.

-Ο Σύλλογος Απανταχού Κρυοβρυσιτών «Ξένιος Ζευς» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο δεξιώσεων «Νεράιδα» (3ο χλμ. Αμπελώνα-Λάρισας).

-Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας κόβει την πίτα του για το 2020 και προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές), εν ενεργεία ή συνταξιούχους, Δημόσιου ή Ιδιωτικού τομέα, αλλά και τους φίλους που υποστηρίζουν τις δράσεις του ΠΟΚΕΛ, το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο «Κτήμα Έλενα», στο 7ο χλμ. Λάρισας - Αμπελώνα.

Θα γίνει κλήρωση της λαχειοφόρου, που περιλαμβάνει πολλά δώρα, προσφορά από καταστήματα, φίλους και συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Dj Danny (Δανιήλ Μέτσιος). Πληροφορίες: Αργύρης Γιουρούκης ή Ευδοκία Ποιμενίδου, τηλέφωνα 6957-509.469 και 6974-578.900, αντίστοιχα.

-Ο Σύλλογος Σερραίων Νομού Λάρισας ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της βασιλόπιτας - χοροεσπερίδας που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12.30 στο κέντρο διασκέδασης «Ανεμόμυλος» (7ο χλμ. Λάρισας - Φαλάνης), με πλήρες μενού, παραδοσιακή μουσική, λουκάνικα Τζουμαγιάς, ακανέδες, βασιλόπιτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Παπαδόπουλος Δημήτρης 6983-500.414, Αναστασιάδης Αθανάσιος 6976-604.411, Χατζηωαννίδης Θεόδωρος 6936-975.701.

-Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του και κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να προμηθευθούν έγκαιρα κάρτες εισόδου από το γραφείο του Συνδέσμου, Κύπρου 80, τηλέφωνα 2410-532.101 και 6936-967.174.

-Ο Σύλλογος Συνταξιούχων προσωπικού Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, κόβει πίτα την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο κοσμικό κέντρο «Κτήμα Βερσαλίες» (5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass