Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2020 15:05

Καταδικάστηκε διευθύνων σύμβουλος ΜΜΕ

ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, καταδικάσθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ που εδρεύει στα Τρίκαλα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, καθώς το χρονικό διάστημα από 21.06.2014 μέχρι 31.01.2016, ενώ ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας (Ραδιοτηλεοπτικής Επιχείρησης των Τρικάλων) καθυστέρησε να καταβάλλει στο Δημόσιο, τα βεβαιωμένα στη ΔΟΥ Τρικάλων, χρέη της Ανώνυμης Εταιρείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος καθυστέρησε να καταβάλλει, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ποσού που ξεπερνά τις 270.300 ευρώ. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

* * *

Ομιλία στη Χριστιανική Εστία Λάρισας

Ομιλία με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες. Η παιδεία απέναντι στη δεισιδαιμονία και τον σκοταδισμό», οργανώνει η Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος», αύριο Κυριακή 26 Iανουαρίου και ώρα 11.30’ το πρωί, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας.

Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Διδάκτορας Φιλοσοφίας, φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ιωάννης Τσέντος.

 

 

* * *

Εκλογές και συνέλευση στην Παιδική Στέγη

Αρχαιρεσίες και γενική συνέλευση πραγματοποιεί το Φιλανθρωπικό Σωματείο

«Ελληνική Μέριμνα – Παιδική Στέγη Λάρισας», την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Παιδικής Στέγης(31ης Αυγούστου 36).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

Απολογισμός πεπραγμένων, οικονομικός απολογισμός, έγκριση του οικονομικού απολογισμού, απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από πάσα διαχειριστική ευθύνη και προϋπολογισμός-προγραμματισμός Δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στην Παιδική Στέγη στις 6.30 το απόγευμα.

 

* * *

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με 22 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενώ θα συζητήσει και τις επερωτήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης για την επέκταση της λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της νέας «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» και για τη ΒΙΟΚΕΡΑΛ, της παράταξης «Πρωτοβουλίας» για το ΕΣΠΑ 2021-2027 και του περιφερειακού συμβούλου κ. Τσιάρα Αθανασίου από τη «Θεσσαλία στην καρδιά μας» για το φράγμα Ληθαίου.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν: Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α Ελασσόνας για το έργο: «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δρυμού Ελασσόνας», η έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α Κιλελέρ για τo έργο: «Αντικατάσταση και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Κιλελέρ», ο προσδιορισμός του ωρομισθίου του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων: “INTERREG EUROPE OPTIWAMAG” και “INTERREG EUROPE QUALIFY” και οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διάφορων έργων.

 

* * *

Χειροτονείται ιερέας ο Ρίζος Κομήτσας

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, η χειροτονία αρχικά ως διάκονου, του πρώην δημάρχου Κιλελέρ και νυν περιφερειακού συμβούλου Ρίζου Κομήτσα. Αύριο Κυριακή σε ανάλογη τελετή στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής θα χειροτονηθεί κληρικός για να αναλάβει στο εξής τα εφημεριακά του καθήκοντα.

 

* * *

Συνέλευση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων

Η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., στον 2ο όροφο του Εμπορικού Επιμελητήριου Λάρισας με θέματα τον ετήσιο απολογισμό (οικονομικό και έργου), τη νέα αδειοδότηση-μοριοδότηση των καταλυμάτων, τη συμμετοχή σε εκθέσεις και το καλάθι πρωινού.

Με διακοπή υδροδότησης απειλεί η ΔΕΥΑ Ελασσόνας

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελασσόνας συνεχίζοντας τους ελέγχους, καλεί τους καταναλωτές να προσέλθουν στην επιχείρηση, ώστε να διακανονίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους.

Η επιχείρηση ενημερώνει πως για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις για ελέγχους σε δημοτικές κοινότητες και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα προβεί σε διακοπές υδροδοτήσεων.

 

* * *

Συνέλευση καρδιοπαθών ν. Λάρισας

Γενική συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ν. Λάρισας «Ο Αγιος Παντελεήμων» την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

 

* * *

Ψήφισμα στο Δ.Σ. Λαρισαίων κατά της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η “ΛΑ.ΣΥ.”

Ψήφισμα ενάντια στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, όπου θα προτείνει: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων να απαιτήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο:

-Να αποσυρθεί η Ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

-Να κλείσει η βάση της Σούδας.

-Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να φύγουν τα Αμερικανικά drones από την 110 ΠΜ, όπως και η βάση ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο.

-Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

-Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ”.

 

* * *

Εορτάζεται η εύρεση εικόνας της Παναγίας στον Κραννώνα

Εορτάζεται η εύρεση της Ιεράς εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στον ιερό ναό της Παναγίας στον Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ. Αύριο Κυριακή στις 5 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και μεθαύριο Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 7:30 π.μ. θεία λειτουργία.

 

* * *

 «Τιμολόγηση νερού βάσει κατανάλωσης και όχι στρεμμάτων»

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Δ.ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ

«Την άμεση αντικατάσταση του τρόπου χρέωσης των παραγωγών με βάση τη πραγματική κατανάλωση νερού και όχι κατοχή στρεμμάτων» προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, με επερώτησή της η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δέσποινα Αράπκουλε της παράταξης “Η Θεσσαλία στην καρδιά μας». Επίσης ζητά “να δημιουργηθεί ένας χωροταξικός σχεδιασμός περιοχών εγκατάστασης Φ/Β, ώστε αφενός να χρησιμοποιούνται οι υποβαθμισμένες περιοχές και αφετέρου να διατηρήσουμε το μέγεθος της παραγωγική μας γης. Είναι αναγκαίο, στο πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας, η περιφερειακή αρχή να γνωμοδοτεί με αυστηρά κριτήρια, ειδικότερα σε περιοχές natura”. Σημειώνοντας ότι «εάν θέλουμε να προστατέψουμε πραγματικά τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον, θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ένοχοι που συντελούν σε μια οικολογική καταστροφή χωρίς καμία ανοχή και να οδηγούνται οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη».

* * *

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 2.30 το μεσημέρι.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι: Αποδοχή απόφασης ένταξης – χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Αναδειξη μονοπατιού στην παραπήνια περιοχή Τερψιθέας» στο πρόγραμμα ΠΑΑ 2014 -2020 – ΜΕΤΡΟ 19: «CLLD – LEADER», αποδοχή απόφασης ένταξης – χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση παιδικών χαρών οικισμού Κουλουρίου και δημοτικής ενότητας Κοιλάδας» κ.ά.

 

* * *

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε χωριά

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ε. Υπαίθρου Ν. Λάρισας του ΚΚΕ, οργανώνονται οι ακόλουθες πολιτικές ομιλίες και συσκέψεις:

Σήμερα Σάββατο 25 Γενάρη, στις 6 μ. μ, στο Στόμιο και στις 7 μ.μ., στην Καρίτσα, με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ

Αύριο Κυριακή 26 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο Ομόλιο, με ομιλητή τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και στις 11 π.μ., στους Αγίους Αναργύρους, με ομιλητή τον Τάσο Τσιαπλέ. Ενώ την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο κέντρο ‘’Ήδιστον’’ στη Νίκαια, με ομιλητή τον Παν. Σπήλιο, γραμματέα της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass