Ψηφιοποιείται το αρχείο διαθηκών

Διαδοχικές επισκέψεις της διοίκησης των συμβολαιογράφων με κυβερνητικά στελέχη

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 20:43
Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάν. Κόνσουλας με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, παρουσία της βουλευτού Μαγνησίας Ζ. Μακρή Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάν. Κόνσουλας με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, παρουσία της βουλευτού Μαγνησίας Ζ. Μακρή

Διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου είχε η διοίκηση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ιωάννης Κόνσουλας και ο αντιπρόεδρος

Δημ. Παπαστεργίου συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, παρουσία της βουλευτού Μαγνησίας Ζ. Μακρή και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα (στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης ) με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν στη Μαγνησία (πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ) αλλά κυρίως το συμβολαιογραφικό σώμα.
Ειδικότερα, στις συναντήσεις συζητήθηκαν:
* Οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έχουν βάλει φρένο σε κάθε επένδυση και οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή του Πηλίου. Συγκεκριμένα: α) με τη με αριθμό 568/2018 απόφαση απαγορεύεται η ανέγερση δύο ή περισσότερων αυτοτελών κτιρίων με το σύστημα της διηρημένης ιδιοκτησίας του ν.δ. 1024/1971 (συγκροτήματος κατοικιών) και β) με τη με αριθμό 1.268/2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει στο Πήλιο και σε εκατοντάδες άλλους οικισμούς της Ελλάδας, με πράξεις της Διοίκησης (Υπουργών και Νομαρχών).
* Η ετήσια έρευνα «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία κατατάσσει τη χώρα μας πολύ χαμηλά σε θέματα μεταβίβασης ακινήτων και καταχώρησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα και προτάθηκαν λύσεις μείωσης της γραφειοκρατίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των διαφόρων υπηρεσιών με τα συμβολαιογραφεία. Να σημειωθεί πως ο κ. Τσιάρας έκανε γνωστή την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του αρχείου διαθηκών.
* Τα προβλήματα που θα προκύψουν στις συναλλαγές με τον προσφάτως ψηφισθέντα φορολογικό νόμο 4646/2019, με τον οποίο νομοθετήθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
* Τα όρια της ευθύνης των συμβολαιογράφων κατά την υποβολή των δηλώσεων κεφαλαίου και κατά την προσάρτηση των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ των συμβαλλομένων.
* Τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποϋλοποίηση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass