Συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 15:15

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις απευθύνει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας.

Η συγκέντρωση θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου και όπως σημειώνεται από την Κίνηση, «να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία των συστημικών κομμάτων.

Οι πρόσφατες συμφωνίες για νέες αμερικανονατοϊκές βάσεις (drones στη Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη κ.λπ.) και η τοποθέτηση πυρηνικών στον Άραξο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στο ευρωατλαντικό άρμα που φέρνει η συμφωνία πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της Ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής σε Ευρω-Νατοϊκή δύναμη στη Λιβύη, σε πολυεθνική αποστολή υπό αμερικανική αιγίδα στα στενά του Χορμούζ και στον Περσική Κόλπο, καθώς και η αποστολή Ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία. Οι κίνδυνοι για την περιοχή και τη χώρα μας από πιθανή πολεμική ανάφλεξη επιτάσσουν να βρει απέναντι ένα ενωτικό αντιπολεμικό κίνημα, που σε συμμαχία με τα αντίστοιχα κινήματα της περιοχής και του κόσμου θα βάλουν φρένο στην πολεμική απειλή.

Θεωρούμε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη για μια πλατιά πρωτοβουλία φιλειρηνικών κινήσεων, συνδικάτων, επιστημονικών, καλλιτεχνικών ενώσεων, φορέων της νεολαίας, που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της ενημέρωσης και της οργάνωσης ενωτικών μαζικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass