Πολυετής κάθειρξη για ένα έγκλημα ερωτικού πάθους

«ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ 54ΧΡΟΝΟ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΖΗΛΟ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ * «ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ, ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ» ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2020 22:30

Σε κάθειρξη 17 ετών καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 54χρονο αγρότη από τη Μακρυρράχη Πηλίου, που πριν τέσσερα χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τον 61χρονο ερωτικό του αντίζηλο, ενώ τραυμάτισε σοβαρά την 36χρονη πρώην φίλη του.

«Θολωμένος» από την απόρριψη της πρώην ερωμένης και μη αντέχοντας τα πειράγματα των συγχωριανών, λόγος για τον οποίο «δεν μπορούσε να πάει ούτε στο καφενείο» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε χθες στο Δικαστήριο, ο 54χρονος αγρότης μη αντέχοντας τον χωρισμό, πήγε στο θερμοκήπιο του θύματος και αφού τον σκότωσε, πυροβόλησε την πρώην φίλη του, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με κατάποση του ισχυρού ζιζανιοκτόνου.

Ο δράστης μετά από νοσηλεία κέρδισε τελικά τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, αλλά βασανίζεται πλέον από τις τύψεις όπως δήλωσε χθες στο δικαστήριο. Όπου ολοκληρώνοντας χθες την κατάθεσή του, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, τη δική του οικογένεια και τα παιδιά του, «από όλο το χωριό» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με πνίγει η ρετσινιά, τον βλέπω στον ύπνο μου, με πνίγει το αίμα του» αποδίδοντας την πράξη του «στον έρωτα που ένιωθα για έναν άνθρωπο».

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε κάθειρξη συνολικά 17 ετών και 5 μηνών για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της βαριάς σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Έναντι της ισόβιας κάθειρξης στην οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2016 από το ΜΟΔ Τρικάλων.

ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΚΑΝΝΟ

Το έγκλημα που συγκλόνισε την ορεινή Μακρυρράχη του Πηλίου έγινε στις 9.30 το βράδυ της 2ας Απριλίου του 2016, με πρωταγωνιστές τρεις συγχωριανούς. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 36χρονη παθούσα είχε διακόψει τη σχέση της με τον 50χρονο τότε δράστη ο οποίος αρνούνταν να αποδεχθεί τον χωρισμό.

Η 36χρονη αγρότισσα έκανε μια νέα αρχή στη ζωή της με τον 61χρονο συγχωριανό της που διατηρούσε θερμοκήπιο. Το βράδυ του φονικού ο δράστης πήγε στο θερμοκήπιο όπου εκείνη την ώρα εργάζονταν ο ερωτικός του αντίζηλος και η πρώην φίλη του.

Με μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ο δράστης «πυροβόλησε το θύμα μια φορά τραυματίζοντάς τον στο χέρι και μετά από έντονο διάλογο, διάρκειας 15' περίπου που ακολούθησε μεταξύ των τριών» η παθούσα «ταραγμένη, βγήκε από την αποθήκη, προκειμένου να καλέσει ασθενοφόρο προς παροχή άμεσης βοήθειας» στον τραυματισμένο 61χρονο.

Τότε ο δράστης πυροβόλησε ξανά τον 61χρονο στην κοιλιά «ενώ τον χτύπησε και με το κοντάκι του όπλου σε διάφορα μέρη του σώματός του» και στη συνέχεια πυροβόλησε την πρώην φίλη του τραυματίζοντάς την σοβαρά στο χέρι.

Ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του και κατάπιε ποσότητα φυτοφαρμάκου για να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά σώθηκε τελικά καθώς έγκαιρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σε αντίθεση με τον 61χρονο που υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του μετά από νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ και η 36χρονη χρειάστηκε να νοσηλευθεί για ημέρες λόγω του τραύματός της.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της χθεσινής δίκης, τα γεγονότα περιέγραψαν με καταθέσεις τους, ένας αστυνομικός, η πρώην φίλη του δράστη, γείτονες που υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες των πυροβολισμών, ενώ στον χαρακτήρα του δράστη αναφέρθηκαν η πρώην σύζυγος και τα δύο παιδιά του.

Με τον κατηγορούμενο αποδίδοντας την πράξη του «στον έρωτα που ένιωθα για έναν άνθρωπο» ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του να ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, τη δική του οικογένεια και τα παιδιά του, «από όλο το χωριό» όπως τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «με πνίγει η ρετσινιά, τον βλέπω στον ύπνο μου, με πνίγει το αίμα του».

Ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος σημειώνοντας ότι πρόκειται περί εγκλήματος ερωτικού πάθους, κατά την αγόρευσή του εστίασε στη διάσταση του, αν υπάρχει ερωτικό πάθος που να οδηγήσει σε ένα έγκλημα εκδίκησης και αν αποδεικνύεται ο βρασμός ψυχικής ορμής.  

Παραθέτοντας τα γεγονότα, υπενθύμισε πως ο δράστης οργάνωσε το έγκλημα αφού πήγε στο σπίτι του κουμπάρου του και πήρε το όπλο, το έκρυψε σε μια μαύρη σακούλα για να μην γίνει αντιληπτός, ενώ αγόρασε δύο φυσίγγια, που δεν χρειάζονται σε κάποιον που σχεδιάζει υποτίθεται να βάλει από μόνος του τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με τους αρχικούς ισχυρισμούς.

Όπως επίσης δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι πήγε στο θερμοκήπιο για να αυτοκτονήσει ενώπιον της πρώην φίλης. «Ερωτικό πάθος ναι, βρασμός ψυχικής ορμής όχι. Πήγε να εκδικηθεί για τη γυναίκα που έχασε» υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής, θέση που υιοθέτησε τελικά το Δικαστήριο.

Με την πρόταση του εισαγγελέα περί ενοχής του κατηγορουμένου όπως πρωτόδικα, συντάχθηκε και η υπεράσπιση της 36χρονης, σημειώνοντας ότι ο δράστης «ενήργησε εγωιστικά γιατί δεν αποδέχθηκε την απόρριψη» της πρώην φίλης πραγματοποιώντας ένα «στυγερό έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Τον θόλωσε ο έρωτας» τόνισε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, προσθέτοντας ότι «δεν άντεξε την κατακραυγή, θόλωσε το μυαλό του. Λειτούργησε υπό το κράτος της έξαψης, δεν μπορούσε να ησυχάσει» και μη αντέχοντας τα πειράγματα των συγχωριανών, που τον απέρριψε η πρώην ερωμένη «δεν μπορούσε να πάει ούτε στο καφενείο». Τελικά το Δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσει» τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης και να καταδικαστεί με κάθειρξη μεγαλύτερη των 17 ετών για το σύνολο των κατηγοριών.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass