Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2020 15:01

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών στηρίζει τον Ν. Παναγιώτου για πρόεδρο της ΕΛΜΕ

Για 5η φορά συνέρχεται σε συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη στις 3.30 το μεσημέρι το νεοεκλεγέν ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, με στόχο να συγκροτηθεί το προεδρείο.

Χθες σε συγκέντρωση της παράταξης ΔΑΚΕ Καθηγητών στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» το θέμα της μη συγκρότησης του ΔΣ κυριάρχησε. Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τοποθετείται σαφώς υπέρ του κ. Νίκου Παναγιώτου, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές, για τη θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται «Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών ν. Λάρισας τα τελευταία 25 χρόνια στηρίζει αταλάντευτα για το αξίωμα που της αναλογεί στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές.

Η διαχρονική αυτή θέση μας ισχύει και φέτος για τη θέση του προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας».

 

Συνέδριο Αντιπροσώπων Σωματείων του ΕΚΛ

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 31ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Το συνέδριο θα ξεκινήσεις στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με θέματα:

- Απολογισμός δράσης της Διοίκησης του ΕΚΝΛ για το 2019 και προγραμματισμός δράσης για το 2020.

-Οικονομικός Απολογισμός 2019 και Προϋπολογισμός 2020.

-Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του 2019.

-Ψηφοφορίες για έγκριση ψηφισμάτων, διοικητικού απολογισμού, οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού.

 

-Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

45χρονος βρέθηκε νεκρός

Σε παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ιατρού, φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος 45χρονος στον Πυργετό. Ο 45χρονος Αθαν. Γ. Κουρκούμπας βρέθηκε νεκρός νωρίς χθες το πρωί από οικείους του, στο σπίτι του με τον ιατρό να βεβαιώνει απλά τον θάνατό του.

 

Χαμηλή πίεση νερού σε Συκούριο, Οσσα, Πουρνάρι

Xαμηλή θα είναι η πίεση του νερού στο Δίκτυο Ύδρευσης της ΔΕΥΑ Tεμπών σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Συκουρίου, Όσσας και Πουρναρίου, λόγω συντήρησης και απολύμανσης των δεξαμενών.

 

Ημερίδα στην Ελασσόνα για τους ξηρούς καρπούς

Ημερίδα για τους ξηρούς καρπούς θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», με εισηγητές τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας Παν/μίου Θεσσαλίας και διευθυντή του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, HORTLAB», ο οποίος θα μιλήσει για την καλλιέργεια των ξηρών καρπών στην επαρχία Ελασσόνας», τον Δρ, Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή «Βιολογίας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Προϊόντων Οπωροκηπευτικών και Ελιάς» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρόεδρο του τμήματος «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων», ο οποίος θα μιλήσει για τις περιβαλλοντικά φιλικές πρωτεΐνες και για την πρόκληση της καλλιέργειας των ξηρών καρπών» και τέλος τον Γιάννη Μάνθο, ερευνητή του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ο οποίος θα μιλήσει για τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Υπαίθρου Χώρας» Γιάννης Σάρρος.

 

Εκδήλωση για τον νέο Κανονισμό για τη Φυτοϋγεία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νέος Κανονισμός (Ε.Ε.) αριθ. 2016/2031 για τη Φυτοϋγεία: διαδικασία εγγραφής στο Νέο Επίσημο Μητρώο και έκδοσης Φυτοϋγειονομικών Διαβατηρίων», που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 8.45 π.μ., στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Καλλισθένους 27, με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τη Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία.

 

Εκλογές και κοπή πίτας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΔΩΛ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΔΩΛ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Τα θέματα της συνέλευσης έχουν ως εξής: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, εκλογές και ανάδειξη νέου ΔΣ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει και η κοπή της πίτας του Συλλόγου. Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να δηλώνουν το όνομά τους στον πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτρη Τζιμούλη (6973-242.158) ή στη γραμματέα κ. Χρυσούλα Γκικοπούλου στο email c_gikopoulou@yahoo.de.

 

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγάπη» κόβει την πίτα του

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγάπη» του Δήμου Κιλελέρ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη 1.30 μ.μ. στο «Village Garden» (4ο χλμ Λάρισας-Νίκαιας).

 

Στάση εργασίας για συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας κήρυξε για αύριο Πέμπτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12:00 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, για 5.500 πτυχιούχους ηλικίας 22 – 29 ετών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματά τους για: «Άμεση ανανέωση – παράταση των συμβάσεών τους. Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

 

Τακτική συνέλευση νοσηλευτών-τριών

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του 4ου Π.Τ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος της Ένωσης Νοσηλευτών- τριών Ελλάδας (ΕΝΕ), συγκαλείται στο αμφιθέατρο του Γενικoύ Νοσοκομείου Λάρισας σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00-13:00.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί σε 15 ημέρες, ήτοι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Εάν και τότε δεν υπάρξει απαρτία, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την επομένη, ήτοι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα όσα μέλη παρίστανται στο Γ.Ν. Λάρισας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση αφορούν:

*Την έκθεση πεπραγμένων του έτους 2019

*Τον απολογισμό εσόδων – εξόδων για το έτος 2019

*Τον οικονομικό Προϋπολογισμό του έτους 2020

*Οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει και εγκριθεί από το σώμα.

 

Εκδήλωση ΚΚΕ(μ-λ) για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο

Το ΚΚΕ(μ-λ), καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της Λάρισας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο ‘’Μετροπόλ’’, σε εκδήλωση-συζήτηση για τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο και τα καθήκοντα του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το ντόπιο κεφάλαιο, την εξάρτηση, τους άδικους πολέμους, και τον εθνικισμό.

«Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. «Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ-Αμερικάνοι από τη Θεσσαλία και τη χώρα. Κάτω η πολιτική της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Μέτωπο Πάλης των λαών ενάντια σε ιμπεριαλισμό-πόλεμο-εξάρτηση-εθνικισμό. Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών».

 

Εκδήλωση του ΕΠΑΛ Αγιάς

Το Επαγγελματικό Λύκειο Αγιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, διοργανώνει την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», στην Αγιά, εκδήλωση με τίτλο «Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα» και ομιλητή τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.

 

Στη Λάρισα το 6ο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας

Το 6ο Συνέδριό της διοργανώνει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στη Λάρισα η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας. Οι νεότερες εξελίξεις της Οδοντιατρικής Επιστήμης σε σχέση με τα οδοντικά εμφυτεύματα, τη θεραπευτική των δοντιών, το οδοντικό τραύμα, την προσθετική αποκατάσταση, αλλά και η αντιμετώπιση του Ειδικού Ασθενή, αποτελούν μερικά από τα θέματα του Συνεδρίου.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους ομιλητές στον τομέα τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και αρκετές ελεύθερες ανακοινώσεις με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα για τον γενικό οδοντίατρο. Με ομιλία του στην τελετή έναρξης ο καθηγητής, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Ζουλούμης θα αναφερθεί στην Ιστορία της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

 

Γενική συνέλευση και εκλογές για τους Ντόπιους Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων “Ο ΕΝΙΠΕΑΣ”, με την πρόσφατη απόφασή του, και σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Ρήγα Φεραίου 46, Φάρσαλα) στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. Η παραπάνω ημερομηνία προήλθε μετά από μια ματαιωθείσα Γ.Σ. λόγω μη απαρτίας.

Στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης: Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, οικονομικός απολογισμός, έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, εγγραφές – διαγραφές μελών,προτάσεις και τοποθετήσεις μελών, εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής, αρχαιρεσίες.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

 

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου

Ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου καλεί τα μέλη και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 10.30, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνέλευση και στο χρονικό διάστημα 11:00–14:00. Προϋπόθεση για δικαίωμα συμμετοχής σε εκλόγιμη θέση και δικαίωμα ψήφου είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής 5 ευρώ.

 

Πανηγυρίζει ο Αγ. Χαράλαμπος στη Νίκη

Ο προστάτης του χωριού Νίκη γιορτάζει πανηγυρίζει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου με το εξής πρόγραμμα: Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, και ώρα 5 μ.μ. θα γίνει ο εσπερινός με αρτοκλασία.

Ανήμερα της γιορτής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

 

Αγρυπνία στην Κυπάρισσο

Σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία υπέρ υγείας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κυπάρισσο Λάρισας. Για τη μεταφορά των πιστών από τη Λάρισα θα υπάρχει λεωφορείο στις 8.30 μ.μ. από την οδό Καρδίτσης στάση Κτηνιατρείο και Γηροκομείο. Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν και για κλείσιμο θέσεων οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6977-347.868 και 6982-261.667.

 

Αγρυπνία στο Γερακάρι

Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού θα τελεσθεί στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Γερακαρίου Αγιάς.

 

Πανηγυρίζει ο Άγιος Χαράλαμπος στο Δασοχώρι

Στις 10 Φεβρουαρίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους στο Δασοχώρι. Την Κυριακή, παραμονή της γιορτής στις 6 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, ύψωμα του Αγίου και λιτάνευση της ιεράς εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων. Τη Δευτέρα ανήμερα της γιορτής το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

 

Εορτασμός του ι.ν. Αγίου Χαραλάμπους στον Ιπποκράτη

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην εν λόγω ενορία στη συνοικία Ιπποκράτη. Οι ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

-Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (παραμονή της εορτής) στις 6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

-Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (Αγίου Χαραλάμπους) 7:00 – 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα 5.00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός , η Παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Το βράδυ στις 9:00 μ.μ. ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

 

Πανηγυρίζει ναός του Αγ. Χαραλάμπους στην Αγιά

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ανήμερα της γιορτής, το πρωί της Δευτέρας, στις 7:00, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Χαραλάμπους Μεγαλοβρύσου

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Μεγαλοβρύσου Αγιάς. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ανήμερα της γιορτής, το πρωί της Δευτέρας, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

Αγρυπνία στην Αγία Αικατερίνη

Αγρυπνία επί την εορτή του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου θα τελεστεί το βράδυ (20:30 - 00:45) της Παρασκευής στην Αγία Αικατερίνη (συνοικία Αλκαζάρ) με το παρακάτω πρόγραμμα: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, πολυέλαιοι και θεία λειτουργία.

Το πρωί της ίδιας μέρας, στη μνήμη του Οσίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass