Βάζουμε φρένο στη μάστιγα των ελληνοποιήσεων!

Τόνισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή στην κοπή πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Ελασσόνας

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 19:56

 «Είναι διακηρυγμένη η βούλησή μας διά στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού- κατά τρόπο αμείλικτο για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων!

Έχοντας δουλέψει ουσιαστικά, αν και αθόρυβα, όλους αυτούς τους μήνες, θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιο εντός του 2020». Αυτά «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας χθες το βράδυ στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας, στο κέντρο «Φαντασία».

Στην αρχή πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας, που ευλόγησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο αναπλ. γραμματέας Οργανωτικού Θεσσαλίας Νίκος Καρδούλας.

Αναλύοντας τους βασικούς άξονες του συγκεκριμένου σχεδίου, το κυβερνητικό στέλεχος στάθηκε ιδιαίτερα στους βασικούς άξονες, που είναι:

• Η εντατικοποίηση των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης των εισφορών, που εισπράττει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την πρόσληψη νέου (τακτικού και εποχικού) εξειδικευμένου προσωπικού και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του

• η θωράκιση των σημείων εισόδου της χώρας με ελεγκτές και η συνεργασία με τα Τελωνεία,

• η αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με αιχμή την αφαίρεση της άδειας ΠΟΠ από τους κατ’ επανάληψη παραβάτες η επιβολή και η είσπραξη προστίμων

• η στενή συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΦΕΤ, ΑΑΔΕ, Οικονομική Αστυνομία και η ανασύσταση των μεικτών κλιμακίων ελέγχου,

• οι διασταυρωτικοί έλεγχοι,

• η ενιαιοποίηση των Βάσεων Δεδομένων των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου μας (ΑΡΤΕΜΙΣ,TRACES ΝΤ, LPIS Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ, TAXISNET), ώστε να ταυτοποιείται το κρέας από τον στάβλο έως το πιάτο του καταναλωτή,

• η χρηματοδότηση της έρευνας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς γάλακτος,

• η τοποθέτηση GPS στα βυτία συλλογής γάλακτος.

«Και πριν προλάβουμε να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας - συνέχισε η υφυπουργός - ήταν – αποδείχτηκε – αρκετή η πολιτική αλλαγή από μόνη της για να φέρει αποτελέσματα, όπως αποτυπώθηκαν στη μετά από χρόνια άνοδο των τιμών του γάλακτος και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η ψυχολογία άλλαξε, το κλίμα βελτιώθηκε και πάνω σ’ αυτό χτίζουμε».

Ακόμα, η υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή ανέφερε πτυχές από το κυβερνητικό έργο των 7 μόλις μηνών που είναι στην Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, αναφερόμενη στα «χωράφια» της και στις αρμοδιότητές της επισήμανε με νόημα:

«Εργαζόμαστε όλο και πιο σκληρά για την ανάπτυξη του καθημαγμένου αγροτικού τομέα. Θέλουμε και το κάνουμε πράξη: αγρότης, κτηνοτρόφος... επιστήμονας, επαγγελματίας, σοβαρός επιχειρηματίας!».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass