Ζητούμενο η αποδοχή της διαφορετικότητας

Τονίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ι. Γιαννακοπούλου «Η Αλίκη βρήκε το όνομά της»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 19:55

Η αποδοχή της διαφορετικότητας παραμένει ζητούμενο στην εποχή μας , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, όπως αναδείχθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, στη βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου με τίτλο «Η Αλίκη βρήκε το όνομά της».

Το βιβλίο με θέμα την ιστορία ενός προσφυγόπουλου, έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθούν πτυχές ενός επίκαιρου θέματος, αυτού της μετανάστευσης αλλά και γενικότερα της διαφορετικότητας, από εκπροσώπους φορέων της Λάρισας, που οι δράσεις τους “αγκαλιάζουν” τη διαφορετικότητα.

Ειδικότερα μίλησαν ο Δημήτρης Δεληγιάννης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, καθηγητής σύμβουλος ΕΑΠ, ο Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ειρήνη Κουφάκη ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας και η Δήμητρα Μακρή, συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Ο καθένας από τη μεριά του, κατέθεσε τις εμπειρίες του και όλοι μαζί συμπλήρωσαν το παζλ των προσπαθειών που πραγματοποιούνται σήμερα στην κοινωνία μας, με στόχο τη στήριξη ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη και χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα Αννυ Ψάρρα και η αντιδήμαρχος κ. Απρίλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία οργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  με τον Δήμο Λαρισαίων και την «Πόλη που μαθαίνει», πραγματοποιήθηκε σχετική δράση για παιδιά από τη Χάιδω Πανταζή, βιβλιοθηκονόμο, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης, του Δήμου Τεμπών.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο της Ιωάννας Γιαννακοπούλου με τίτλο «Η Αλίκη βρήκε το όνομά της», σε εικονογράφηση της Ζωής Σεϊτάνη, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους παρευρισκόμενους.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass